sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Joulu tulee, taas

kuva täältä

Joulu tulee, uskokaa pois. Mä en ole mikään perinteinen ihminen joka höösää joulua muistilistan kanssa kuukausia, ehei. Olen sellainen, että joulu tulee aina vähän salaa ja yllättäen. En millään jaksaisi hyväksyä sitä, että talvi tulee ja sen myötä joulu. Inhoan kylmää talvea. Lumikin on kaunista, valokuvissa. No onhan sitä joskus kiva käydä pulkkamäessä hajottamassa takapuoli kun pitää yllytettynä hyppyriin laskea, mutta sitä kivaa riittäisi kahdesti talvessa, joten ideaali talvi mulle olisi kaksi viikkoa.
 Niin se joulu. Meillä on sellainen muovihirvitys kellarissa odottamassa joulua. Siinä on jo valot valmiina, joten senkin ilon voi jättää väliin. Siis sen valopiuhojen selvittelyn ja rikkinäisten lamppujen vaihtoyrityksen. Yritykseen se aina jää, heti ku on yhden saanut vaihdettua, lasahtaa valot toisesta ja aikansa kun vaihtelee menee hermo ja kaupasta uusi valosarja tilalle. Kuusen koristeina toimii lasten askartelut ja jotkin kaupan koristeet, joista en niin edes välitä, siis kaupan koristeista. Muovi roskaa kaikki, paitsi ne lasten lutuiset tekeleet.
Pari vuotta sitten hain ulkoa kuihtuneen pienen puun, joka koristeltiin ennen joulua, mutta lapset puhui mut ympäri aatonaattona ja oikea kuusi haettiin sisään. Sai olla kaksi päivää sisällä ja sitten luovutin, sai olla koko ajan nokkaa niistämässä. Viime jouluna ostin tosiaan tuon muovihirvityksen joka odottaa innolla joulua, minä en odota sitä hirvitystä, pitikin mennä ostamaan.

Monta vuotta olen haaveillut vanerikuusesta ja tuo Lovin kuusi olisi kyllä täydellinen. Ainut vaan, että 180cm Lovi-kuusen hinnalla ostan melkein uuden jääkaapin uuteen kotiin niin taitaa tänä jouluna jäädä vielä haaveiksi ja joudun tyytymään muovihirviöön. Lovilla on muutenkin kivoja joulukoristeita tykkään kyllä kaikista niistä koristeista, mutta en ole koristelu ihminen muulloin kuin jouluna. Olen liian käytännöllinen. Ehkä mä joku päivä höyrähdän koristeisiin.

Ja tosiaan, yllättäköhän se joulu mut taasen ja en oikeasti ehdi mitään tekemään ennen sitä. Toivottavsti jotain uutta jaksan ehdin tälle joululle.

Miten teillä? Tuleeko joulu yllätyksenä vai oletteko valmistautuneet siihen asiaan kuuluvalla hössötyksellä ja stressillä?

2 kommenttia:

  1. Meilla hossotetaan. Tana jouluna yritan olla stressaamatta eli jos olisin ajoissa liikenteessa esim lahjojen ostamisen kanssa. Aina on hyva toivoa. heh heh. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laiskana tilaan netistä lahjat, jokainen saa yhden haluamansa. En siis stressaa niistäkään :D Haaveena oli, että tänä jouluna saisin oikeat kortit postiin.

      Poista

Kiitos kommentista!