perjantai 7. marraskuuta 2014

Talon pohjapiirroksia

Nykyinen pohja


Suunnitelma nr102

No niin, täsä nää ny ois. Suunnitelma ja nykyinen pohja. Miltä vaikuttaa? Arvostan rehellisiä mielipiteitä.
 Haaveilin siitä kodarista, mutta täällä ei paljoa kodarille anneta arvoa tai annetaan joo, mutta masterbedroomin kylppäri on arvokkaampi, näin mä olen asian ymmärtänyt.
 Suunnitelmasta jäi terassit pois, ne olis tarkoitus tehdä molemmin puolin taloa. Nykyisen pääoven tilalle suunnittelin liukuovea, uusi pääovi avautuisi suomalaisittan ulos ja eteistila olisi näin avarampi. Kodari tehtäisiin kaappiin, siis niin kuin täällä on tapana. Voisin piirtää sen kaapinsuunnitelmankin, kuhan kerkiän.
 Höh, nyt huomasin, että unohdin avata masterbedroomin kaapin seinän, mutta se olisi se uloke kuitenkin. Täällä on sellainen säännös, että kaapit pitää olla rakennettuja ja siksi ne on niin typerästi. Ovet revin irti ja sitten kun rahat riittää hankin liukuovet tai vastaavat tilalle. Kaappien sisään hankin Ikeasta säilytysjärjestelmän, niin että joka kuutio on hyötykäytössä.
 Jos niin hyvin käy, että saadaan joskus kellarista asuttava, niin laitoin tuohon porrasvarauksen, alkuun sitä ei siis siihen tule, vaan kellariin kuljetaan ulko kautta.
 Keittiö vaihtaisi paikkaa ja olkkarin seinää hivenen purettaisiin, kyseessä on kantava seinä joten pitää keksiä siihen ratkaisu. Keittiöön tulisi saareke, mihin saisi laitettua lieden. Saarekkeen olkkarin puolelle on tarkoitus laittaa ruokapöytä. Meidän nykyinen ruokapöytä on valtava ja se ei tule mahtumaan tuohon taloon tai mahtuisihan se, mutta täyttäisi olkkarin.
 Olkkariin haavelen myös tulisijaa, jotakin kaminaa, kiertoilma takkaa tms. Jotakin joka lämmittäisi oikeasti. Mitään varavaa takkaa siihen ei voi laittaa, koska perustus ei tulisi sitä kestämään.

Semmoisia suunnitelmia, kertokaa te nyt mielipiteenne ja ideanne. Kaikki otetaan vastaan kiitollisena.

ps. klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

5 kommenttia:

 1. Kaappikodari on varmaan ihan toimiva kun sisustaa hyvin. Sinnehän saa myös narut halutessaan. Esim. Pesukone ja kuivausrumpu vierekäin, päälle taso. Tason alle mahtunee pyykkikoritkin? Narut ja jotain hyllyä pyykinpesuaineille yms. Pyyhkeet säilytettäneen kylppäreissä.
  Tykkäsin enemmän alemmasta suunnitelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko siis, että tekis tuosta nykyisestä portaikosta sen kodarin? Pitääpä piirrellä saisko siitä mitenkään järkevää, koska sinne on pakko mahtua vessa. Yhdellä vessalla ei selvitä mitenkään.

   Poista
  2. Siis tuo ylempi pohja piirros on nykyinen, luulin laittaneeni siihen kuvatekstin :D

   Poista
 2. Eikö kantavia seiniä voi korvata tolpilla? Ja niihinhän voi viritellä mitä erikoisempia juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantavan seinän tilalle voi laittaa kattopalkkia tietyn matkan ja sillä ajateltiin korvata tolpat.

   Poista

Kiitos kommentista!