lauantai 22. marraskuuta 2014

Tämän päivän saavutukset

Ruisleipä taikina, maanantaina tuoretta leipää.

Yllätys

Yllätys

Entinen keittiö.

Joulukuusen kaato.

Naapurin mamu kävi heilumassa moottorisahan kanssa. Kiitos!

Valitettavasti lähti tirppien pesätkin. 

Entinen julkisivu ja portaiden takaa kaadettu kuusi.

Mamu ja keittiön lattian nastat.

Kaikenkokoisille löytyi töitä.

Olkkarin ja tulevan keittiön seinä sai kyytiä.

Lapset pääsi kellariin rakennushommiin. Tekivät vankilan.

 Huh mikä päivä. Aamulla aloitin leipomalla ruisleipätaikinan. Maanantai aamuna saa sitten tuoretta leipää. Sen jälkeen kuskasin muksuja harrastuksiin ja hain leipomosta leipää pakkaseen. Sieltä sitten mökille.
 Mökillä oltiin kaadettu kuusi, mikä oli ihan olkkarin ikkunan edessä ja näköesteenä. Nyt meillä on valmis joulukuusi. Lupasin lapsille, että saavat koristella sen tennispalloilla pihalle. Mies oli myös löytänyt dokumentteja talosta. Meille myytiin talo joka kuulemma on paikalle rakennettu vuonna -75, mutta dokumentit puhuu toista. Papereissa on päiväys 04.19.1983 ja talo on rekalla tuohon osissa tuotu. Lisäksi kyprokkien päiväyksetkin on vuodelta 1983. No täällähän ei muutenkaan ole niin nuukaa vaikka talon paperit puuttuvat, niin ihmekkös tuo jos muutamalla vuodella heittää. Meillä ei esim. ole mitään pohjapiirrustuksia tai muitakaan piirrustuksia tuosta talosta ja ei se nyt niin vanha ole, kun en minäkään vanha ole.
 Karpetit on nyt pihalla ja kaappeja revitty alas. Keittiö lähti liesituuletinta lukuunottamatta kellariin, käytän vanhat keittiön kaapit kellarissa. Kierrätystä. Poika sai myytyä tiskikoneen, vielä on kaupan liesi.
 Mun ei pitänyt edes mennä tuonne värkkäämään tänään ja en ollut edes pukenut raksavaatteita päälle, mutta eihän sitä malttanut poiskaan lähteä. Pölysuoja naamalle ja töihin, aika laiskana olin, mutta onneksi nuo muut mamut olivat ahkerampia.
 Lapset nautti pihalla olosta ja omasta pihasta. Lisäksi lapset rakentelivat kellarissa omia majojaan. Kävivät roskaläjästä pelastamasta majatarvikkeita. Siellä ois nyt läjä kunnon kattolistaa ja lattialistaa, mutta taidan laittaa ne kaatopaikalle, niitä on niin monesti maalattu, etten tiedä saanko niistä hermoilematta enää nättiä. Harmi vaan, kun ois oikeaa puuta, eikä mitään puristettua mössöä.
 Nyt tuntuu, ettei enempää jaksais tälle päivälle, parempi kai lähteä suihkuun ja nukkumaan. (Siis siivoamaan eteinen, pesemään pyykit, laittamaan lapset nukkuun, jne.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!