lauantai 6. joulukuuta 2014

Ei mennyt ihan putkeen tää päivä (paljon kuvia ja turhan paljon tekstiä)
Tänään oli taas perinteinen lauantaiaamun kilpa-ajo kellon kanssa, lapset piti viedä eripuolille kaupunkia ja vartti aikaa ajaa kohteisiin. En ehtinyt ja onneksi yksi oli sen verran kipeä, ettei voinut mennä gymiin. Harmihan se on olla sairaana, mut tänään se oli vaan positiivistä. Hyväuskoisena ajattelin pojan uimatunnin aikana käydä ostamassa tai oikeastaan tilaamassa rautakaupasta sisäkaton, no se homma ei mennyt ihan putkeen, kaupan koneet oli sekaisin ja ne ei löytäneet tuotetta koneelta. Jätin lopulta myyjän selvittelemään sitä sotkua ja ajattelin mennä hakemaan muut ostokset. Sekään ei sitten ihan sujunut, minulla kun oli kolme muksua mukana ja nuorimmainen päätti saada raivarit juuri sillä hetkellä. Nappasin muksun ostoskärryihin ja kiiruhdin kassalle maksamaan ne pienet ostokset. Sain vaivoin mukelon autoon, sen verran kiukkuinen tapaus oli. Sieltä kiireesti uimaria hakemaan ja sen jälkeen taas kaupungin toiseen laitaan jalkapalloilijaa hakemaan. Ajelin takas rautakauppaan selvittämään tilauksen tilannetta ja jätin mukelot autoon odottamaan. Onneksi myyjä oli saanut tilauksen kuntoon ja mun tehtäväksi jäi vain maksaminen. Ennen kassaa tajusin katsoa arvioidun saapumispäivän. 20.12. Repesin nauramaan, muuttaa pitäis ennen joulua ja kattopaneelit tulee vasta pari päivää aikaisemmin ja ne pitää maalata ennen asennusta. Mies oli mennyt mökille on 6.30 ja tehnyt töitä siellä kuin kone, yritin siinä sitten soitella miehelle kun harmitti pojan suuttuminen, katontilaus jne. Mies taas oli ottamassa vastaan meidän keittiötä, joka piti tulla myös tänään. No tulihan se tai siis sieltä tuli jopa uuni, huuva, sokkelilaudat, yksi taso ja joku levy. Levy oli ihan tuhannen nuusana. Kuljetusfirma oli sitten pyytänyt nimmaria papereihin ja mies ei ollut suostunut kirjoittamaan, koska yli 80% tuotteista oli tuomatta. Olivat sitten kirjoittaneet käsin paperin, missä oli tuodut tuotteet ja rikkoutuneen tiedot, sen mies oli sitten kirjoittanut alle. Eipä sitten tullut valitettua miehelle omista vastoinkäymisistä sen ihmeellisimmin. Alkoi jo todella naurattamaan tää tilanne.
 Ehdin mökille vasta joskus kolmen aikaan ja aloitin siivoamalla makuuhuoneita, pyyhin seinät ja imuroin. Irrotin ikkunalistat ja onnistuin murjomaan seinää siitä ja tuhoamaan listoja. Niiden piti tulla ehyenä alas, että voidaan laittaa takaisin, mut reppanat ei tajunneet vaan halkesivat. Irrotin vielä kaiken mahdollisen seiniltä, mutta pattereita en vaan onnistunut saamaan irti. Onneksi naapurin mamu tuli rouvansa kanssa hätiin ja mamu sai patterit nätisti irti, minä kun olisin jo siirtynyt sorkkarautaan. Mies oli rautakaupassa eikä vastannut puhelimeen kun yritin soittaa ja kysyä ohjeita pattereiden poistoon. No nyt ne lähti nätisti pois. Suojasin vielä teipillä kaiken tarpeellisen ja aloitin seinien maalauksen.
 Jos tämän vuoden itkukiintiö ei olisi mennyt jo maanantaina täyteen, niin olisin varmaan itkenyt kun tajusin, että mulla on vääränväristä maalia monta monta gallonaa. Luulin tilaavani rehellistä harmaata, mutta keinovalossa se taittui lilaan. Maalasin kuitenkin yhden makuuhuoneen sillä ja katsotaan huomenna miltä se näyttää. Jos se päivänvalossakin näyttää liian siniseen taittuvalta, niin menen ostamaan valkoista maalia ja unohdan väreillä kikkailun täysin maalien kanssa. En voi sietää sinistä ja sitä meille ei vaan voi tulla. Tässä vaiheessa helpompi korjata tilanne. Kellarin seinät voidaan sitten sivellä tuolla maalilla, jos jää ylimääräiseksi ja lasten majat saa myös maalia.
 Mies ahkeroi kellarissa illan naapurin mamun kanssa, olivat laittaneet uuteen keittiöön viemärin. Vielä täytyy vesiputki laittaa ja sähköt keittiöön, meillähän on nyt aikaa kun ne kaapit on tulematta. Kiitos vaan veli sähkövinkeistä, en ole ehtinyt s.postia laittamaan, mut niistä oli kyllä hyötyä.
 Mun piti vielä kirjoittaa maalausohjeita ja vinkkejä, kun minustahan tuli ammattilainen heti ekalla kerralla. En viitsi sitä tähän maratonpostaukseen enää laittaa, mut jos joku päivä on postausideat vähissä, niin laitan sen.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Me itsenäisesti rempattiin koko päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!