perjantai 19. joulukuuta 2014

Lattiaa ja vähän muuta


Unohdappa ruuvinväännin vääräänpaikkaan.

Joka aamuinen näky tällä viikolla, luvassa on valkea joulu, ainakin sisällä.

Ensimmäinen makuuhuoneen lattia valmis. 

Saarekkeen sommittelua.

Muksut riemastui uudesta lattiasta. Patteri ongelma ratkaistiin uusilla pattereilla.

Olkkarin seinän kolojen paikkaus. 

Aamun pähkäilin pääni puhki, mistä löydettäis lastenhoitaja tai raksalle apulainen, suomesta saakka yritettiin laihoin tuloksin. Lastenhoitaja löytyi onneksi täältä ja tiedän, että on vielä erittäin hyvä hoitaja. Meinaa pikkasen stressata tuo tuleva muutto. Olen muuttanut reippaasti yli kaksikymmentä kertaa elämäni aikana ja tiedän tasan tarkkaan mitä muuttaminen on. Se on tuskaa ja lasten kanssa super tuskaa. Onneksi stressi helpotti heti kun sain lastenhoitajan kanssa sovittua muutaman päivän.
 Tänään menimme jo puolilta päivin mökille. Tarkoitus oli aloittaa lattian teko, mutta huomasin että tarvitaan äänieriste lattian alle, minusta tulee hullu jos lattia kopisee. Viisi eläväistä muksua ja kopiseva lattia on sama kuin kilahtanut mutsi. Muutenkin tässä elämässä on ääntä, niin vaimennetaan ne mitä pystytään. Yritin myös putsata kissankarvaisia ja likaisia pattereita paineilmalla pihalla huonoin tuloksin. Pienen googlailun jälkeen päätin ostaa uudet patterit ja ilmoitin siitä miehelle. Lähdettiin rautakauppaan hakemaan sitä äänenvaimenninta ja niitä pattereita, löydettiin samalla reissulla eteiseen laattaa, siihen ei tule kuin neliömetri laattaa ovelle, mut sekin on nyt ostettuna. Laitetaan laatan alle lattialämmitys, niin pysyypähän kuivana. Laattojen laittoon tarvittava tilpehööri pitää vielä käydä ostamassa. Hoksittiin, että ollaan lastenjoululahja kaupan kulmilla ja käytiin ostamassa muksujen lahjakin ja myöhästyttiin koululaisten hausta sen takia. No soitto koululle ja muksut odotti toimistossa.
 Muksujen kanssa drive-ravintolan kautta mökille ja vihdoinkin sitä lattiaa asentamaan, saatiin myös naapurin mamu kaveriksi asennushommiin ja työ sujui kuin rasvattu. Yksi ja puoli huonetta tuli valmiiksi. Minä pähkäilin saarekkeen paikkaa keittiössä ja paikkailin koloja olkkarissa, entinen hifistelijä oli laittanut ranteenpaksuista kaiutinkaapelia seinien väliin ja tehtyn monta boksia seinään jotka jouduin purkamaan. Onhan se parempi kun se kaapeli on siellä seinän välissä, mutta me ei sitä tarvita. En tarvitse välttämättä elektroniikkaa olohuoneeseen. Löysin saarekkeelle paikan ja piirsin sen lattiaan. Haaveilin vielä, että olisin tehnyt saarekkeen takaseinämän rungonkin, mutta viimeyön unien tai voisko sanoa valvomisen jälkeen aivotoiminta oli nolla, joten jätin sen tekemättä. Lisäksi yritin sillä välttää tapapurmia, en halunnut koskea sirkkeliin näin väsyneenä.

 Moni on luullut mua superäidiksi kun tällaisia teen viiden muksun kanssa, mutta romutan kyllä täysin tuon luulon. Meidän nykyinen asuintalo hukkuu sotkuun, vaatteisiin ja epämääräiseen rojuun. Olen ostanut tasan kaksi joululahjaa. En ole tehnyt kahteen viikkoon ruokaa, ollaan syöty täysin pikaruokaa tai pakasteita. Olen superväsynyt, hermo niin kireellä että soi paremmin kuin pojan viulu. Stressikäyrä tapissa. En tee mitään ylimääräistä, kaikki mitkä voin siirtää tulevaisuuteen tai jättää tekemättä, jätän tekemättä. Pyykkiä pesen vasta kun kaikki on likaiset ja en laskosta niitä, tuossa ne on olkkarin sohvalla odottanut uutta kierrosta. Joulua en ole millään tavoin järjestellyt, jos sunnuntaina jaksan haen kellarista muovikuusen ja laitan lapset koristelemaan sen. En ole käynyt lasten kanssa ulkoilemassa kolmeen viikkoon, enkä ole itse huolehtinut omasta kunnostakaan ja oikeasti täytyisi. Selkäni kyllä kertoo olemassa olostaan heti kun luistan siitä. Tavoitteena on selvitä seuraavasta kahdesta viikosta hermoilematta lapsille. Se on mun ainut tavoite ollut koko remontin ajan, ettei hermo mene muksuihin. Niille täytyy antaa joka päivä huomiota ja jos ei anna, sen kyllä saa tuntea ja kuulla. Semmonen supermutsi täällä on.

Painelen suihkun kautta petiin ja nukun ens yön hyvin, aamulla on taas tiedossa lasten kuskausta harrastuksiin ja illasta pikkujoulut, jotain kivaakin tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!