tiistai 21. lokakuuta 2014

Keittiö, varoitus sisältää rehellisiä kuvia meidän nykyisestä keittiöstä

koko komeus

kuivaus"kaappi"

Pantry


(Jos et jaksa lukea hölynpölyä, niin siirry suoraan tekstin loppuun ja kerro kommenttiboksissa vinkkisi).

Tämän talon keittiötä ei ole kyllä koolla pilattu. (Eikä tätä bloggaria ole turhalla häveliäisyydellä pilattu, kun kehtaa esittää ylitäysiä roskapusseja julkisessa blogissa).

 Tämä keittiö on onneton ja tekee asukkaasta myös onnettoman. Kaappeja on onnettoman vähän ja tiskikonetta ei alkuun ollut. Keskusteltiin vuokraisännän kanssa asiasta kahdeksan kuukautta, ennen kuin vuokraisäntä lupasi meidän ostaa kone ja asentaa se omilla rahoilla ja vaati vielä, että asennuksen pitää olla sitten keittiöön sopiva ja siisti. Kahdeksan kuukautta viitsi venyttää. No siis monillehan tiskikone ei ole täällä ongelma, kun on keksitty kertakäyttöastiat. Meillekin ehdotettiin, että käyttäkää kertakäyttöastioita, kuka sitä nyt viitsii käsin tiskata. Minä viitsin. En todellakaan käytä kertakäyttöastioita jos on oikeita tarjolla.
 Tiskikoneesta ei ole kuvaa, mutta asennettiin se typerään paikkaan jääkaapin viereen kun ei saatu sitä muualle mahtumaan, hyvin se toimii tuollakin, yhtä hyvin kuin koko keittiö ;) .
 Kanadassa minulla oli valtava keittiö ja paljon kaappeja, niin paljon että monta kaappia oli tyhjänä. Täällä meillä on pinnatkin täynnä tavaraa ja vaikka kuinka raivaan niin keittiö on räjähdyspisteessä silti. Lisäksi haettiin ikeasta kaappeja lisää, että saatiin ŕuuat mahtumaan keittiöön (vuokraisäntä suositteli ruokakaapiksi ainokaista eteisen kaappia).

Uuteen kotiin haluan oikean keittiön, en tällaista asuntovaunukeittiötä, tää ei toimi ollenkaan. Rakastan leipoa, mutta tänä vuonna leipomiset ovat olleet aika vähissä kun tuo keittiö ei vedä yhtään puoleensa. Ei sinne kyllä mahtuisi edes leipomaan. Inhoan sitä, että tavaroita on joka nurkassa röykkiö, mutta täällä olen joutunut tutustumaan siihen inhoon ja hyväksyä se tosiasia, että ne tavarat nyt on tuossa pöydällä ja muuta en voi.
 Seuraavan kodin keittiö on muutaman neliön isompi, mutta todella paljon fiksumpi pohja mihin sen voi suunnitella. Nyt onkin ongelma suunnitella siitä järkevä ja vielä järkevään hintaan. Uuteen keittiöön haluaisin pienen kuivauskaapin, koska juomapulloille pitää olla joku kuivauspaikka ja jos niille ei ole kaappia, niin ne nököttää tyylikkäästi tiskipöydän reunalla korissa. Ainut vaan ettei täällä tunneta tiskikaappia, joten täytyy olla luova, toiseksi tiskipoytä tulee ikkunan eteen, joten siihen päälle sitä ei saa suoraan. Lisäksi haluaisin sinne mahdollisimman paljon pöytäpinta-alaa.

Nyt kysyisinkin lukijoilta apua. Kerro parhaat keittiöideasi! Jos on kuvia linkittää niin aina vaan parempi. Täytyisi siis tehdä pieneen tilaan viisas keittiö.

10 kommenttia:

 1. Moikka, kun sit alat remontoimaan uutta ihanaa keittotasi, pyyda et se joka tekee remppaa, jattaa yhden hyllynalusen laittamatta, sit ostat siihen suomesta sellaset kuivaushyllyt.. Olen nahnyt talla menetelmalla tehdyn kuivauskaapin Bostonissa, ja se toimi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itse ollaan remontti tekemässä niin pitkälle kuin vaan rahkeet riittää. Pitänee siis suomivieraita vaivata ja pyytää tuliaiseksi yksi tiskikaapin hylly.

   Poista
 2. Juu ja just saman voi teettää uuninritilöistä alkuhätään :) Työvoimaahan saa halvalla! Mulla Suomessa kuivauskaappia ei ole, mutta on yksi vetolaatikko, josta on viritetty kuivauskaappi.

  Mä pääsin onneks just eroon siitä karseuskeittiöstä, jossa ei myöskään ollut tilaa, ja se oli hirveän ruma. Nyt tää yhtä ruma uusi on kyllä hurjan toimiva layoutin suhteen. Todella hyvissä paikoissa koneet & tasot & tiskit jne. vaikka pöytätasoa ei mielettömästi nytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, uuniritilä ei käynyt edes mielessä. Sehän vois toimia myös.

   Ei se haittaa jos keittiö on vain ruma. Se haittaa jos se on ruma ja epäkäytännöllinen. Niin kuin meillä nyt :) .

   Poista
 3. Siis kertakäyttöastioita!!? Nehän vie ruokahalunkin, paitsi ulkoilmassa retkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Täällä se on hyvin yleistä, että käytetään kertakäyttöastioita, kun ei viitsitä tiskata.

   Poista
 4. Jaan tuskasi: meillä on tällä hetkellä rumin ja epätoimivin keittiö koskaan! Teillä näyttää olevan paljon enemmän kaappeja kuin meillä :). Remontti on ajateltu tehtävän ensi vuoden puolella ja haluan lopputuloksen olevan ennen kaikkea toimiva ja sellainen, jossa huvittaa olla. Nyt ei juuri ruoanlaitto kiinnosta, kun kokkailu alkaa yleensä sillä, että siirtelen tavaroita paikasta toiseen ja yritän raivata tilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat remonttissa mieluisamman keittiön.
   Tuo on just ärsyttävää, kun jotakin alkaa tekemään niin ensiksi raivataan tilaa pöydille. Joutuu oikeen miettimään mihin sen rojun laittaisi. Tavaroiden siirtämistä väärästä paikasta väärään paikkaan.

   Poista
 5. Alakaappien tilalta laatikostot. Leveisiin laatikoihin mahtuu mukavasti astioita. Kupeille riittää matala laatikko.
  Mieti tilaa toimintojen kautta. Mitä tarvitaan ruoanlaitossa/leivonnassa/astianpesussa jne. ja yritä saada ne asiat samaan paikkaan. Mausteet hellan viereen jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein jo kartan mitä keittiössä tulee olemaan.

   Poista

Kiitos kommentista!