perjantai 14. marraskuuta 2014

Talviveetteita

Huomatkaa pojun hymy ;)

Eilen tuli isopaketti henkkamaukalta, viimeiset talvivaatteet on nyt kasassa. Yhdeltä puuttuu vielä kengät. Viimeyönä piti tulla lunta, mutta eipä oo näkynyt. Massin puolella oli tullut, mutta täällä ei. No eipä se mua niin harmita, mutta lapset oli aamulla pettyneitä. Aamulla oli kuitenkin jo niin kylmä, että vanhin suostui laittamaan kuoritakin päälle, normaalisti kulkee maan tavan mukaan hupparissa niin kauan kuin mahdollista. Moni lapsi kulkee täällä liian vähissä vaatteissa koko talven, mutta mä olen sen verran tarkka lapsista, että pakotan heidät pukemaan, vaikka tiedänkin että kun tulevat koulusta niin pipot ja hanskat on joko hukassa tai repussa.
 Täällä talvi on mielenkiintoinen. Lunta tulee yleensä kerralla paljon, siis oikeasti paljon. Lisäksi se lumi painaa ja on märkää mössöä, kaukana kauniista kevyestä lumesta, mikä leijailee nätisti maahan. Lapsethan rakastaa leikkiä lumessa, siksi talvivaatteilta vaaditaan paljon vaikka talvi onkin täällä lyhyt. Kengät on pakko olla tuollaiset loskasaappaat ja vaatteiden vettäpitäviä, muuten pihaleikit jää puoleen tuntiin.
 Talvellahan täällä on lumimyrskyjä ja koko paikka menee sekaisin, koulut peruutetaan, jos koulubussit ei pääse liikkeelle, harmi vaan että lapset tekevät kyllä kaikki päivät koulussa sitten kesällä. Lisäksi kun tänne on muuttanut paljon ihmisiä maista joissa lunta näkee vaan pakastimessa, jos sellainen edes sattuu olemaan ja he kun pääsevät auton rattiin jossa on allseasonit alla, niin saa olla todella varovainen tuolla tienpäällä vaikka itse onkin tottunut ajamaan talvella ja renkaatkin toimii omassa autossa. Liikenteestä vois muutenkin kirjoittaa oman postauksen.
 Niin niihin talvivaatteisiin. Sattui niin sopivasti että henkalla oli kaikki talvivaatteet -50% ja tilasin tietenkin sieltä loput mitä tarvitsin, mielestäni heidän vaatteet ovat laadukkaita verrattuna paikallisiin talvivaatteisiin. Tilasin itsellenikin lastenosastolta toppahousut ja ne jopa mahtui jalkaan. Nyt saa sitten talvi tulla. (Oikeasti toivon, että talvi olisi vähäluminen vielä joulukuun, kun pitää rempata talo.)


2 kommenttia:

  1. Henkkamaukan lastenvaatteet on aliarvostettuja. Huomasin jo meidän pojan ollessa pieni koulupoika, että ne olivat hintaansa nähden aika hyviä. Pieneksi jäivät yleensä ennen kuin rikki menivät eli kiertoon vielä sai laittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta vielä vuosien saatossa henkan talvivaatteiden laatu on vaan parantunut, valitettavasti niiden trikopaidoista ei voi sanoa enää samaa.

      Poista

Kiitos kommentista!