perjantai 12. joulukuuta 2014

Jälleen penrjantai

Maalinpoistoainetta, jota ei sitten tarvittukkaan.

Raapimisvälineitä, joita kokeilin.

Kuvittelin pelastavani suojakannet, mutta roskiin ne päätyi.

Löysitkö "punatulkun"?

Mamut uuden keittiön kimpussa, piti vähän säätää.

Muksutkin sai aikaiseksi. 

Eka keittiönkaappi.

Viikko meni taas tuhatta ja sataa. Täällä ollaan sairastettu, käyty konsertissa, siivottu nykyistä taloa, leivottu, pesty pyykkiä ja kaikkea sellaista normaalia, mitä remppa-aikana ei ole ehtinyt tehdä. En ole juuri mökille ehtinyt, kun lapsukaiset on olleet kipeenä.
 Tänään pääsin mökille jo kello 11, aamusta kävin postittamassa kesäkuusta asti olleet paketit, tosin päivitin vähän niitä paketteja. Pyörähdin Walmartissa ärsyyntymässä. Piti hakea muovilaatikoita ja tiesin että sieltä saa varmana, niin ajattelin aikaa säästäen käydä siellä, vaikka se kauppa mua ärsyttääkin.
 Mökillä maalasin kaksi makkaria valmiiksi ja jouduin keskeyttämään lääkärikeikan ajaksi. Mua tympii, kun joutuu tekemään pätkissä asioita, aina jokin asia keskeyttää, vois kuvitella että olen jo tottunut sellaiseen lasten kanssa, mutta en ole. Välillä tuntuu ettei viitsi mitään edes aloittaa kun joutuu taas kohta keskeyttämään. Pääsin mökille takaisin viiden aikoihin ja rapsutin keittiön katon alas, keittiötä kun alettiin kokoamaan ja rapsutuksesta tulee niin järjetön sotku, että se kannattaa tehdä tyhjässä huoneessa. Poistin myös keittiön ikkunalistat.
 Keittiö on seuraavaksi työn alla miehellä, mä taidan pysyä kaukana tuosta palapelistä, mä kun en osaa koota Ikean kaappeja. Tosin käyn aina välillä neuvomassa tietty. En tiedä miten oikeaoppisesti keittiö kootaan, mutta me aloitettiin tiskipöydästä, koska sen mukaan tulee muut kaapit. Seuraavaksi on vuorossa nurkkakaappi. Kävi pieni moka keittiön suunnittelussa ja nyt meillä on yksi yläkaappi, mille ei ole tilaa. Otin keittiön mitat senttimetreinä ja täällä kun käytetään jalkoja, tuumia jne. ja jouduin ne muuntamaan, olin muuntanut yhden ikkunan huomattavasti kapeammaksi kuin mitä se oikeasti on. No yks kaappi sinne tänne. Lisäksi meidän ikkunat määrää pöydän korkeuden. Nykyisessä talossa tasot on 93cm korkeudella ja uuteen tulee 88cm korkeudelle, koska ei olla nostamassa ikkuinoita. Sekin on vaan positiivistä, olen niin pätkä tyyppi, että leipominen helpottuu paljon, kun tasot on matalammalla. Ainut vaan, ettei voida käyttää ikean jalkoja ollenkaan. Asia ratkaistiin sillätavalla, että seinään laitettiin rima, jonka päällä kaapit ovat. Näin saadaan myös kaikki kaapit kerralla samalle tasolle. Eteen kehitellään jotku jalat.
 Saimme jälleen naapurin mamun auttelemaan ja voi mahoton kun siltä tulee sellaisia ideoita, ettei oma järki edes taivu niihin. Kiitos! Äläkä ole niin ujo sanomaan niitä.
 Päivällä luulin pelastavani suojakannet ja ikkunalistat, olin hankkinut maalinpoistoainetta ja rapsutusvälineitä. No aloitin homman ja levitin tuota myrkkyä listoille, samalla huomasin, että puolet listoista on haljennut, joten eipä niitä voi mitenkään enää pelastaa. Pimeällä kun niitä irrotteli, niin ei hoksinut niitä halkeamia. Suojakansiinkin laitoin maalinpoistoainetta ja raavin puhtaaksi, käytin jopa porakoneeseen kiinnitettävää teräsharjaa ja ekan suojakannen jälkeen totesin miehelle, että osta uudet. Jos joutuu käyttämään niin paljon aikaa ja energiaa säästääkseen vanhat, niin ei päästä muuttamaan ennen kesää sisään. Pakko oli luovuttaa periaatteista ja käydä kaupassa. Olisin halunnut säilyttää vanhoja suojakansia, koska minusta nyt on vaan typerää laittaa ehyttä tavaraa roskiin, harmi vaan että tarvitaan ne pian käyttöön ja niissä oli kolmekerrosta maalia päällä. Ei riitä aika sellaiseen.
Huomenna on taas aamulla taksikuskin töitä ja pääsen vasta illalla mökille maalaamaan viimeisen makuuhuoneen.

Kalenteri väittää, että joulukin on pian. Olen tässä kovasti toivonut, että tontut on kuulleet lasten toiveet ja pukki tuo ne sitten ajoissa tänne. Itsellä kun ei aika riitä sinne kaupoihin asti, hyvä kun ruokakaupassa ehtii käymään. Onneksi meidän lapsille riittää jouluruuaksi kebappia ja porkkanalaatikkoa ja mä tarvin lanttulaatikkoa, ne tekee nopsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!