tiistai 26. toukokuuta 2015

Go red for Women!


Tanaan (tiistaina) on vietetty huulipunavallankumousta. Ideana on punata huulet ja jakaa kuva somessa ja muistuttaa naisia pitamaan sydamesta ja keuhkoista huolta.
Pienilla elamantapa muutoksilla saa ihmeita aikaan. Kannattaa lukea Punaiset sivut.

Mina muistin punahuulillani tanaan niita aiteja, joilla on lapsia paljon ja itse eivat ehdi itseaan hoitamaan, eika heille tarjota hoitoa. Suomessa moni perheenaiti karsii esim. suonikohjuista ja laakarit vetoaa aina siihen, etta kun niita lapsia saattaa viela tulla, niin niita ei hoideta. Lisaksi ajattelin niita aiteja, jotka ei ehdi kahvikuppiansa rauhassa nauttimaan, vaan kiire ja touhu tayttaa paivat taysin. Sellaisella elamantyylilla stressitaso nousee pilvien ylapuolelle ja fyysinen terveys karsii. Sellaisessa arkimyrskyssa on helppo unohtaa itsensa ja yrittaa vaan hoitaa arkiset tarpeet. Harmi vaan, etta kun jattaa itsensa hoitamatta, niin siita karsii koko perhe.
Tiedan senkin todella hyvin, etta Suomessa on todella vaikea aidin saada hoitoa, jos lapsia on yli kolme. Tama on minun henkilokohtainen kokemus asiasta, voisin vaikka kirjan kirjoittaa siita, miten aiteja kohdellaan Suomen terveydenhuollossa. Itse onneksi olen niin jaarapaa, etta vaadin hoitoa ja maksoin lopulta itse, mutta sain sen mita tarvin. Vaatihan se sinnikyytta, kun pahimpana paivana soitti toistakymmenta puhelua saadakseen laakari aikaa. Omalaakari kun oli kesalomalla ja silloin ei sovi sairastua. No minulla on hurjasti kokemusta Suomen terveydenhuollosta ja sairaanhoidosta, etten niita jaksa tahan edes kirjoittaa. Onneksi sentaan Suomessa on hyvia laakareita, kunhan laakariin asti paasee.

Muistakaa naiset, etta kaikilla naisilla on oikeus terveydenhuoltoon, oli niita lapsia kaksi tai kymmenen, jokainen on arvokas ihminen ja jokaista pitaa kohdella hyvin!

Pusuja teille! Muistakaa rakastaa itseanne, etta voitte muitakin rakastaa.

Lisays: Minun kokemus on tietysti yhdesta isosta kaupungista missa monta vuotta asustin, muualla tilanne voi olla taysin toinen.

4 kommenttia:

  1. Upealla asialla olet! T: juniori sydantutkija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On pitanyt jo monesti kirjoittaa postaus naisten terveydesta huolehtimisesta, ennen kaikkea aitien, mutta sepas on jaanyt. Nyt oli hyva paiva.

      Poista
  2. Sä oot ihana :-D UPEA KUVA KERTAKAIKKIAAN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kiitos! En osaa kylla tahan muuta sanoa. :)

      Poista

Kiitos kommentista!