maanantai 24. marraskuuta 2014

Popkornikaton poisto

Eka huone on nyt purettu. Sieltä pitää vielä kaapin oviaukko levyttää kiinni ja sitten pääseekin jo maalaamaan kattoa, seiniä ja naputtamaan lattiaa paikalle.
 Haaveilin paneelikatosta, ne kun on minusta hienoja ja kodikkaita, mutta en halua mitään puristemössöpaneelia taloon. Haluaisin puupanelin, mutta hintaa tulisi turhan paljon ja aikaa menisi liikaa, joten tyydyin poistamaan popkornin katosta ja lätästään siihen matta maali pintaa. Hyvä siitä tulee.
 Popkorni lähtee näppärästi alas, kun käyttää oikeita työkaluja. Sumutepullo ja pakkelilasta, muuta ei tarvitakkaan, niin ja toimiva olkapää helpottaisi varmasti asiaa. Kuumaa vettä pulloon ja osa kerrallaan suihkutellaan ja sitten lastalla raapaistaan alas, joka kohdasta piti tehdä kahdesti, että sain kaikki popkornit pois ja sileän katon. Kaksi tuntia tuhersin tuota yhden huoneen kattoa ja olkapää ilmoittelee nyt itsestään, ei tykkää kun mä teen töitä. Laiskiainen.
 Rautakaupasta mulle myytiin joku ikkunalastan tapainen popkornin poistoon, mutta lastahan nauroi mulle räkäsesti, että lankaan menit, ei mulla mitään tee.

Nyt pitäisikin päättää ne maalien värit, ei oo helppoo. Lattiaan tulee hickorylankku ja se on aika tumma, joten seinät ja katto pitää olla vaaleita, ehkäpä jopa valkoisia. Mietin vaan laitetaanko yleensä lämmintä vai kylmää väriä seinille?  Hankalaa kun tietää väreistä liikaa ja sitten alan nipottamaan. Ois niin paljon helpompi kun lätkäsis vaan seinään jonkun maalin ja ihmettelis sitten mikä siinä tökkii ja ei ikinä tajuais mikä siinä tökkii.

 Huomen aamun tavoitteena on imuroida kellari hämähäkeistä ja tehdä sinne raksakeittiö, pesin jo jääkaapin kissan karvoista ja hämähäkinseiteistä. Niin ja kävin ostamassa pikkuisen mikron vihdoin ja viimein, meillä ei ole ollut mikroa varmaan kuuteen vuoteen. Katotaan osaanko edes käyttää sitä.

Ps. Täällä on kyllä outo sää. Tänään +18c ja ylihuomiseksi luvattu lumisadetta. Sais kyllä tämän päiväiset kelit jatkua joulukuun loppuun saakka.

4 kommenttia:

 1. Ma maalaisin vaalealla harmaalla. Harmaa on helppo vari. Siihen on helppo yhdistaa vaikka mita ja on tarpeeksi neutraali. Ja tosiaankin vaaleaa harmaata eika mitaan tummaa. Vaaleutta siis hakien. Kokonaan valkoiset seinat olis kanssa ihanat mutta opinpa taas minakin etta ei ne ole helpot lasten kanssa. Ma maalaisin meilla varmaan koko huushollin vaalean harmaalla mutta ei oikein ole ehka fiksua kun on uus talo ja se on justiinsa maalattu. Katotaan nyt kuinka kauan meikalainen kestaa tata ruskeeta, beigea, lattea jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan mitä keksin, eilen kävin pojan viulutunnin aikana rautakaupassa kolmen muksun kanssa värejä katsomassa, mutta eihän siitä tullut mitään kun muksujen mielestä ne värimallipalat on niin kivoja ja niitä piti haalia sitten jokaiselle nippu. Eipä siinä siis ehtinyt värejä miettiä.

   Poista
 2. Hiukan lämpöiseem taittavaa valkoista laittaisin. Isoina pintoina kylmä valkoinen tuppaa sinertämään. Harmaankin taittaisin hiukan lämpöiseen. Hyvä on pitää mielessä sisustussuunnittelija Marko Paanasen lause: Pukeutumisvärit eivät ole sisustusvärejä. Pinnat ovat yleensä niin paljon suurempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutusmisvärit ei tosiaan ole sisustusvärejä, mutta huomasin miten rumalta erivalkoiset yhdessä voi näyttää, kun sohva pöytä oli viileään taittuva ja matto kermanvalkoinen. Tökki pahasti. Maalasin sohvapöydän lämpimällä valkoisella ja heti näytti paremmalta. Lisäksi joissakin sisustuskuvissa näkyy valkoinen lattia, joka taittuu kylmään ja keittiökaapit ovatkin sitten lämpimään taittuvia. Keittiökaapit tuossa tapauksessa näyttää likaisen valkoiselta. Ajattelin nyt että ikkuna listat maalaan puhtaanvalkoisella ja harmaata seiniin, tosin en mitään tummaa harmaata. Katsotaan montako kertaa mun suunnitelmat vielä muuttuu. :D

   Poista

Kiitos kommentista!