maanantai 19. lokakuuta 2015

Koukussa piikittelyyn

Olen hörhö, ituhippi ja mitä muita hyviä nimityksiä on niille, jotka käyttää myös vaihtoehtohoitoja.
Suomessa asuessa löysin jäsenkorjauksen, selkäni takia etsin kaikken mahdollisen, mikä vaan voi vähääkään helpottaa kipua. Kävin myös poikani pahojen allergioiden takia ravintoterapeutilla, joka antoi meille käyttöön spiruinaa ja homeopaattisia ja lapsi parani viikossa.
Kanadaan muuttaessa aloin heti etsimään kunnon hierojaa, joka osaisi myös jäsenkorjauksen. Yhden löysin suht läheltä meitä ja yritin varata sinne aikaa puhelimitse, mutta ikinä ei sieltä vastattu, joten menin käymään siellä. Hieroja ei tietenkään ollut paikalla, mutta Kiinalainen tohtori oli, joka hoiti akupunktiolla, kuppauksella ja yrteillä. Tohtori sanoi, että hänella olisi heti vapaa-aika tulenko kokeilemaan ja enpä niissä kivuissa miettinyt tulenko vai en, tietysti menin. Tunnin makasin selkä täynnä neuloja hoitohuoneessa ja olin yllättynyt minkälaiseen tilaan sitä meneekään muutamasta neulasta. Hoidon aikana oli totaalisen rentoutunut, hoidon aikana vähän niin kuin nukkui, muttei kuitenkaan nukkunut. Sen jälkeen aloin käymään säännöllisen epäsäännöllisesti akupuktiossa, löysin kyllä kiropraktikonkin ja kävin sielläkin.
Usan puolelle kun muutettiin, niin ensimäiseksi taas etsin kiropraktikon ja akupunktiotohtorin käsiini ja löysin heti ekalla kerralla huipputyypit. 
Meidän koko perhe käy samalla kiropraktikolla ja minä käyn akupunktiossa. Korvatulehduksethan meillä ensisijaisesti hoidetaan kiropraktikolla, sillä se toimii. Lastenlääkäri ihmettelikin, miten meillä ollaan oltu niin terveenä. Käydään me siis lääkärilläkin tarvittaessa, mutta ensisijaisesti yritetään kaikkea muuta. Itse kokeilen kaiken mahdollisen, no ainakin melkein.
Tänään menin taas pitkästä aikaa akupunktioon ja ihmettelin, miksi pidinkään niin pitkän tauon välissä. Ensikerralla pyydän taas lämmittäviä yrttejä, jotta pysyn talven lämpimänä. Ne on muuten ihan järkyttävän pahoja, mutta niiden ottamisen jälkeen varpaissakin kiertää veri.

Mites te suhtaudutte vaihtoehtoisiin menetelmiin? Uskaltaisitteko kokeilla akupunktiota tai kiinalaisia yrttejä? 

kuva täältä

8 kommenttia:

 1. Huui! Todella mielenkiintoinen toi akupunktio juttu mutta en varmaan ite uskaltaisi ikinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei pahasti ole neulakammoinen, niin suosittelen, jos löytää hyvän tohtorin, ihan kenen tahansa en antaisi itsellenikään laittaa niitä neuloja.

   Poista
 2. Täällä Perussa kaikenlaiset vaihtoehtoiset ja perinteiset hoitomenetelmät ovat ainakin omassa perhepiirissäni ihan tavallisia. Akupunktio ja moksaterapia ovat tulleet tutuiksi, ja aina sairastuessa kokeillaan ensisijaisesti hoitaa yrteillä ja ylipäänsä erilaisilla kasveilla. Enemmän täällä joskus jännittää mennä länsimaisen lääketieteen asiantuntijan vastaanotolle. Muutaman kerran on käynyt niin, että toinen lääkäri on jälkikäteen kauhistellut, mitä (vanhanaikaisia) lääkkeitä mulle onkaan syötetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että siellä arvostetaan edelleen luonnonlääketiedettä. Mua kiinnostaisi nuo yrtit enemmänkin, nyt olen vaan luottanut mun akupunktiotohtoriin ja ottanut siltä valmiit yrtit ja ne ainakin toimii. Lisäksi kiropraktikko monesti suosittelee lisäravinteita, mitkä on tehty yrteistä ja kasviksista ja nekin toimii. Länsimaisen lääkertieteen edustajat yleensä liian herkästi tarjoaa antibiootteja ja troppia, ottamatta esim. selvää mistä asia johtuu.

   Poista
 3. Olen käynyt akupunktiossa ja vaikka ennen ensimmäistä kertaa pelkäsinkin, ei se juurikaan sattunut.

  Muistaisin lukeneeni tutkimuksesta jossa testasivat akupunktio hoidon tehokkuutta polven nivelrikkoon ja/tai siihen liittyvään kipuun (vertasivat testiryhmää ja plasebo-ryhmään). Tutkimuksen tulokset viittasivat siihen että akupunktio hoitomuotona toimi polven nivelrikkoon.
  Eli, vaikka moni niin luuleekin, ei akupunktio (ainakaan yllämainitun tutkimuksen perusteella) pelkkää huuhaata ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehtinyt pelätä ollenkaan, koska ,menin tilanteeseen niin nopeasti.
   Ne jotka pitää akupunktiota huuhaana, ovat niitä, jotka eivät ole kokeilleet sitä. Tiedän monta tapausta, jossa on esim. lapsettomuutta hoidettu akupunktiolla ja kaikki tapaukset päätyneet iloiseen perhetapaukseen.
   Ja toisaalta ajattelen, että jos "huuhaa" toimii minulle, niin eipä se ole keneltäkään ainakaan pois. :)

   Poista
 4. Kokeilin neulatonta akupunktiota ja homeopatiaa migreenini hoitoon mutta eivät toimineet. Isälleni homeopatiasta löytyi apu. Hän kärsi vuosikausia kovia kipuja jaloissaan ja tällä "huuhaa" hoidolla ne saatiin pois. Joten kyllä niissä jotain perää on oltava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia vaihtoehtoishoidoista. Itse tosiaan olin ennen hyvin skeptinen, kunnes kivut yltyi sellaiseksi, ettei lääkärit voineet auttaa, joten olin valmis kokeilemaan mitä tahansa.

   Poista

Kiitos kommentista!