sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Finland, Here I come!

Varasin lennot itselleni tammi- helmikuun vaihteeseen. Tulen Suomeen kahdeksi viikoksi ja lisäksi suunnitelmissa on käydä viikonloppureissulla Eestissä. Loman suunnitelma on nukkua, kiertää Helsingin kivijalkamyymälöitä läpi, olla siskojen kanssa ja tuhlata rahaa. Mitäpä sitä muuta Suomen reissuilta haluaa. Lennot sain hyvään hintaa, joten suomalaista designia lähtee enemmän mukaan tänne. Voin tuoda 60kg tulessani, joten siihen mahtuu muutakin kuin käyttövaatteet.
Ostoslistalla on tietysti astioita, tiskiharjoja, suklaata, salmiakkia, purkkaa... Kaikkea tarpeellista, mitä täältä ei saa. No saa täältä tiskiharjoja, mutta suomalaiset tiskiharjat on vaan parhaita. Oikeasti olen varmaan hullu, mutta pari kymmenen litran ämpäriäkin voisin tuoda mukanani, jos vaan matkalaukkuun mahtuu ja sinin siivousvälineitä. Lisäksi ajattelin ostaa loppu kiloiksi ihania kankaita suomesta, ennen kaikkea trikoota ja neuloksia, niissä on myös laatukohdillaan.

Eestin reissua varten olen katsellut lauttamatkoja ja lukenut uutisista ei niin imartelevia juttuja vessaongelmista yms. Itselläni ei ole juurikaan kokemusta Tallinnan lautoista ja Tukholmassakin olen käynyt vain kaksi kertaa vuosia sitten. Siksi kysynkin teiltä kokemuksia Vikinglinesta ja Tallinkista, kumpi on parempi? Vaikka lauttamatkahan on vain muutaman tunnin, niin kyllähän siinä ehtii tuhlaamaan yllättävän paljon, jos on hyvä ostoskeskus lautalla. Lisäksi kiinnostaisi kokemukset lauttojen ravintoloista, minäkin kun olen moniallerginen, niin pitääkö ottaa omat eväät vai saako sieltä jotakin valmista syötävää?

Vinkkaa omat kokemuksesi kommenttiboksiin tai facebookkiin.

4 kommenttia:

 1. Ainakin sellainen vinkki ihan alkuun, että kyseisen maanhan nimi on suomeksi Viro, ei Eesti.

  Mihin päin Viroa matkanne suuntautuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta. Täällä kun puhun Estoniasta, niin menee nimet sekaisin. Tallinnaan on suunnitelmissa mennä, en ole ikinä siellä käynyt.

   Poista
 2. Täytyy kommentoida sen verran, että nykyään Viro on ihan nykyaikainen moderni maa ja Tallinna hieno kaupunki. Mitään vessaongelmia siellä ei ole, samanlaiset vessat ja hygieniataso kuin täällä suomessa. Tallinna on hiukan halvempi ostospaikka kuin Helsinki ja joitakin sellaisia kauppoja sieltä löytyy mitä Helsingistä ei (hm, lindex, cubus ym. löytyy). Vanhassa kaupungissa on ihania pieniä puoteja, käsitöitä ym. Näissä hinnat voivat olla hiukan kalliimpia kuin muualla, mutta tarjota yksilöllisempää. Keskustan ulkopuolelta löytyy kauppakeskuksia, joista löytyy nuo perusvaatekaupat. Kauppakeskuksiin pääsee esim. paikallisbussilla tai ratikalla ja jos jaksaa sinne asti lähteä niin on vaivan arvoista. Tallinnassa on turvallista liikkua julkisilla, ja halpaa ja helppoa. Ravintoloita on paljon ja hyvää ruokaa saa lähes kaikista paikoista. Kannattaa netissä tutustua Tallinnaan etukäteen ja miettiä mitä ja missä siellä haluaa kierrellä. Itse menen aina vanhaan kaupunkiin sen tunnelman vuoksi, mutta tiedän, että Kalamajan alueelta löytyy "uutta tunnelmaa" ja hiukan huokeampia hintoja.
  Satamassa on useita "sadamarketteja", joissa myydään turisteille feikkikamaa (huppareita, lippiksiä ym.). Nämä kiertäisin kaukaa, etenkin jos haluat nähdä aitoa Tallinnaa eikä turistikamaa.
  Viikkari ja tallink ovat lähes identtisiä, eli ihan sama kummalla menet. Lautalla ei ole mitään ostoskeskusta, pieni taxfree myymälä vain. Sieltä saa perusalkoholit, tupakat ja karkit ja jotain muumikrääsää. Sieltä et tuliaisia löydä. Ravintoloita lautoilla taitaa olla vain muutama, ihan perus buffaa ja voileipää. Luulisin, että gluteenitonta löytyy, suomessa se on jo ihan perusjuttu.
  Tallinnassa on paljon kauneushoitoloita ja kosmetologeja, jos siis kaipaat hemmottelua. Yleensä hoitoon pääsee ilman ajanvarausta, liikkeitä on vieri vieri ja hinnat ovat huokeita.
  Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Vanha kaupunki kiinnostaa, mikää krääsä ja uusi ei, sillä täällä niistä saa tarpeeksi :D

   Poista

Kiitos kommentista!