lauantai 25. lokakuuta 2014

Lukaalin pohjapiirros


Tässä se nyt ois, suunnilleen.

Aloitetaampa oikeasta alakulmasta. Sieltä löytyy nykyinen ruokahuone, johon olis suunnitteilla uusi keittiö. Oikeassa yläkulmassa sijaitsee valtava olohuone. Olohuoneen vieressä on nyt portaikko, mutta piirsin siihen huoneen, josta taiotaan kodinhoitohuone. Kodarin vieressä on makuuhuone ja sen vieressä master makuuhuone, onhan se niin suurikin.
Vasemmassa alakulmassa on makuuhuone ja sen vieressä kylppäri ja siellä talon ainut pytty. Vessan ja ruokahuoneen välissä on nykyinen keittiö ja tietysti maan tavan mukaan ulko-ovi, suoraan keittiöön.

Nyt pääovi on tuolla kodarissa, mutta sitä ei varmana ole vuosiin käytetty ja tehdään siitä siis kodarin ovi, suoraan terassille. Niin se terassikin pitää tietty rakentaa, joskus. Ja tuo ulko-ovi keittiöön on oikeasti takaovi, mutta tehdään siitä pääovi, siinä on jopa käytön jälkiä.

Kodariin siis pitäisi saada mahdutettua myös pytty. Seitsemälle hengelle yksi reikä ei millään riitä, varsinkin kun talon miesväki rakastaa istua pytyllä kauemminkin. Kodariin pitää tietysti mahduttaa pesukone ja kuivuri ja tietysti pyykkinarua ja paljon säilytyskaappeja.

Keittiötä voi vääntää ja kääntää vielä miten haluaa tai vaikka pitää se entisellä paikalla, jos vaan haluaa. Sinne vaan pitää myös mahtua jenkkikokoinen jääkaappi ja muut keittiöön kuuluvat asiat ja sitä säilytystilaa paljon. Ruokapöytäkin olisi hyvä jonnekkin mahduttaa.

Jos nyt siirretään keittiö ruokahuoneeseen, niin saisi tehtyä mahtavan oleskelu/työ/eteistilan tuohon nykyisen keittiön tilalle, ainut ongelma tosiaan olisi se ruokapöytä. Ruokapöytään pitäisi mahtua 7 henkeä ja mun iso ego.

Kylppäristä lähtee nykyinen amme huitsin nevadaan heti, sinne tulee vain suihku. Ongelmana on se, että suihkukaapit on ihan turkasen rumia ja hankalia siivottavia, mitä siihen tilalle? En tiedä millaisia vesieristeitä täältä löytyy, ne kun on korvettu yleensä juurikin ammeella tai kaapilla.

Makuuhuoneisiin ei tule isoja muutoksia, mitä nyt kaapin ovet lähtee kävelemään välittömästi ja tilalle tehdään liukuovet tai olkoot ilman ovia.

Olkkariin ajateltiin kulkua nykyisestä keittiöstä, siihen siis puhkaistaan aukko. Kodarin ja "eteisen" väliin tulee liukuovi, jos tulee ovea ollenkaan.

Mitähän vielä? Oisko ideoita? Hullutkin ideat kelpaa!

Mitat eivät tosiaan ole just niin tarkkoja, mut ei annetan sen häiritä.

6 kommenttia:

 1. Katsotaan maanantaina :) Mulla jotain ideoita muhimassa!

  VastaaPoista
 2. Oon huomannu että valaistus on tärkein. Ne valoisat huoneet tulee hyvin käyttöön ja tilan pystyy käyttämään järkevästi ja huonosti valaistut on ihan hukkaneliöitä.
  Eli se kuntoon joka perävarastossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän talossa ei ole ainuttakaan kattolamppua, täällä ei ole tapana. Huoneista tehdään mahdollisimman vaaleat, että saadaan valoisuutta ja ne kattolamput pitää jossakin välissä asentaa. Mitään roikkuvia valaisimia sinne ei voi edes ajatella kun huonekorkeus on niin matala.

   Poista
 3. Pohja on kyllä mielenkiintosen mallinen.. Ootteko harkinnu ulkosuihkutiloja mistä oot puhunu joskus? Ja onko noi ikkunat mite korkeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohja on vähän kuin juna. Ulos on haaveena sauna, mut vielä siihen ei ole mahdollisuutta. Suihkutilat tulee nyt sisään.

   Poista

Kiitos kommentista!