keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Toimiva kodari, onko sellaista?

Uusi kodari

Nykyinen kodari

 Saan uuteen kotiin kodarin ja jos en sitä muuten saa, niin rakennan sen vaikka itse. Tarvitsen sellaisen.
 Nykyisessä talossa meillä käydään yläkerrassa suihkussa, toisinaan voi ottaa suihkun keittiössä samaan aikaan, kun joskus se vesi lorisee keittiön lampun reunaa pitkin keittiöön. Pyykit meillä pestään kellarissa ja vaatehuolto toimii olohuoneessa. Tähän voi nyt joku liikuntaintoilija sanoa, että saat askelia kun pyykkäät. No niin saan, mutta mielummin menisin vaikka lenkille ulos jos pyykkihuolto ei veisi niin paljon aikaa ja askelia. Lisäksi kun pyykit pestään kellarissa, niin minusta on tullut erittäin laiska pyykkäri, en tykkää olla kellarissa ja kun joudun pyykkäämään siellä, niin teen sen hutiloiden. Tällaista vaatefriikkiä se toisinaan harmittaa, mutta kellarissa oleskelu aiheuttaa silmien kutinaa, joten pakko olla nopea. Lisäksi vaatteiden kuivatus tapahtuu kuivausrummussa, joten vaatteet ovat myös sen näköisiä. Olkkari toimii laskostus- ja selvittelytilana, lisäksi olkkarista löytyy sinkkusukat, jotka etsii seuraa. Siis toimiihan tämäkin kun vaan tekee neljä kertaa enemmän työtä. Minä vaan olen niin tuhannen laiska, että yritän keksiä keinoja, miten joku asia tehdään nopeammin, järkevämmin ja laiskimmin, joten ehdottomasti tarvitsen kodarin, sitten voin nakittaa muksut myös pyykkäämään. Pitäähän se pyykihuolto oppia jo kotona, ettei tarvi aikuisena opiskella. Minulle meinaa kävi ruuanlaitossa niin, minulla on maailman ihanin äiti ja mun ei koskaan tarvinut tehdä kotona asuessa ruokaa. Aina oli ruoka valmiina ja jos ei lämmintä ruokaa löytynyt, niin kuivakakkua löytyi varmasti. Meidän lapsetkin ovat sitä mieltä, että mummi tekee maailman parasta ruokaa ja vispipuuroa. No jouduin sitten opettelemaan ruuanlaiton ja selviydyn siitä jo välttävästi.
Takas sinne kodariin.
 Nykyinen ei siis toimi tarpeeksi laiskasti, joten uudesta pitää tulla laiska versio. Yllä näette kuvan uudesta kodarista. Pääovi saa lähteä. Nostetaan se yläkerran tasolle ja siitä tulee kodarin ovi. Portaat räjäytetään ja lattia nousee myös. Kellariin käynti siis tapahtuu ulkokautta tulevaisuudessa. En ymmärrä mitä tuonkin talon rakentajalla on liikkunut päässä kun on suunnitellut tuollaisen sisään käynnin, portaat ylös asuinkerrokseen ja alas betoni kellariin. Tervetuloa vaan taloon. Kellari saa siis jäädä alkuun betonille, sinne en halua muuta kuin varaston. No ajattelin jättää sinne nykyiset pesukoneet ja pestään siellä sitten se mutapyykki, mitä lapsiperheessä toisinaan tulee. Kellariin raahaan myös jääkaappin, koska sellainenkin jää ylimääräiseksi. Eipä tarvitse sitten käydä niin useasti enää kaupassa.
 Tuonne kodariin pitäisi saada mahtumaan paljon kaappeja, pesukoneet, miniatyyrivessa, pesuallas ja lisää kaappeja ja tietysti laskostuspöytä minkä voi sitten aina tukkia vaateläjillä. Uuden kodarin mitat ovat 2 metriä leveyttä ja 3 pituutta, siinäpä saakin sitten käyttää mielikuvitusta miten tuonen saan haluamani asiat.

Taas kerjään teiltä vinkkejä, kerro parhaat kodari niksisi!

2 kommenttia:

  1. Tuleeko läpikulku? En täysin hahmottanut miten olit tilan ajatellut. Pitääkö sen vessankin mahtua tuohon kuuteen neliöön? Pienimmän vessan saanee kun seisoo pytyn vieressä ja kokeilee miten paljon tilaa tarvitsee pukeutumiseen. Lavuaari lienee yhteiskäytössä vessassa ja kodarissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee läpikulku. Tosin luulempa, etta tuota kodarin ovea käytetään harvemmin, koska on väärällä puolen taloa. Tuossa kodari kuvassa näet tuon mustan kaiteen oikealla puolella. Siihen kaiteen tilalle tulee seinä. Vasemalla puolella näkyy pikkuisen kulmaa nykyisestä ruokakaapista, mutta se puretaan myös pois. Kai mä voisin jo piirtää tuon pohjan suunnilleen ja lätkäistä sen tänne teidän ihmeteltäväksi. Vessaan voidaan sovittaa joku miniatyyri pesuallas tai sitten yhteiskäyttöinen allas kodarin kanssa. Vessa on pakko rakentaa, että minäkin joskus pääsisin vessassa asioimaan. Nyt tuolla ei ole kuin yksi pytty. Uhkasin pojille, että rakennan ulkohuussin ja kaikki vessassa lukijat ja pelaajat joutuvat käyttämään huussia ;) .

      Poista

Kiitos kommentista!