keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Mitä mamu Suomesta halusi?

Sitä aina ajattelee, että kun Suomeen menee, niin ei kai sieltä nyt mitään tarvitse tänne tuoda, sillä täällähän on kaikkea tarpeellista ja riittävästi.
No, homma lähti lapasesta heti kun Suomeen päästiin. Lapset halusivat viedä tuliaiset opettajille, joten ostettiin Kärkkäisen sikapäiviltä muumimukeja. Jokaisella lapsella on vielä kaksi opettajaa, niin tuli ostettuja melkoinen läjä mukeja. Ostin vielä erilaisia suklaita kupin sisään. Opettajat oli tosi otettuja lahjoista. Toiseksi vanhin poika meinasi sanoa, opettajalle ettei tämä mikään lahja ole vaan lahjus, ettei tarvi tehdä niin paljoa rästihommia, mutta ei ollut sitten kehdannutkaan sanoa :) . Sai melkoisen läjän rästihommia.
Suomalainen ruoka on oikeasti loistavaa! Kun tultiin Suomeen ostin heti jääkaapin täyteen karjalanpiirakoita, mehukeittoja ja erilaisia leikkeleitä ja lapset tykkäs. Tänne nyt niitä en sentään mukaan raahannut, mutta tyrniä raahasin, sillä rakastan tyrniä. Ostin pullon mehua, tyrnijauhetta ja Artic nutrition d-vitamiinia ja tyrnimarjaa. (jos olette kiinnostuneita noista tuotteista, niin laita mulle viestiä, niin kerron teille hyvän myyjän).
Raaskin vihdoinkin ostaa pitkään haaveilemia astioita . Ostin Taika-mukeja, Marimekon Oiva-kuppeja, Kovanaama-paistinpannun ja omelettipannun, lisäksi tietysti Orthexin kauhoja ja Fiskarsin paistolastan.
Ja ettei nyt kaikki tuomiset kuulosta tosi järkeviltä, niin tuotiin myös kaksi kiuasta. Meillä nyt on kolme kiuasta. Tyttön kummisetä teki meille telttakiukaan, pojan kummisetä takoi meille järkeä päähän toisen kiukaan suhteen. Ensimmäisestä kiukaasta puuttui termostaatti ja ajastin paneeli, sille olisi tullut hintaa lähemmäs uuden kiukaan verran, lisäksi siinä olisi ollut riski saadaanko sitä edes toimimaan, joten ostettiin uusi kiuas.
Pitihän sitä tuoda vielä Amerikkalaisille suomalaisia liköörikonvehteja, siinäpä ne nyt ihmettelee, että on ne suomalaiset juoppoja, kun suklaakin pitää täyttää viinalla.  ja 

13 kommenttia:

 1. Soon oikein! Koskaan ei voi olla liikaa kiukaita. Itse keksin (ehkä) tänään Kampalassa ratkaisun telttasaunan kiuasongelmaan. Ei tiedä ennen kuin kokeilee... Muuten olen päässyt kokolailla kokonaan irti pohjoisen herkkujen hamstraamisesta. Alkuun se oli sitä normaalia salmiakkia-ruisleipää jne niin että matkalaukut naukuivat. Nykyään kun on kanttarelleja ja puolukoita varastossa niin kaik on hyvin. No jaa, näkkileipää ja hapankorppuja voisi olla aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä saa hapankorppuja ja voi tilata ruisleipää, joten niitä ei tullut mukaan ollenkaan. Lapset osti karkkia, sitä en itse tarvitse.
   Kuulemma jotku intiaanit lämmittävät nuotiossa kiviä ja tuovat ne sitten telttaan, toimis varmaan kertakäyttösaunana, jos vaan keksisi miten ne kuumat kivet siirretään.

   Poista
  2. Kyllä täältäkin Ryvitaa saa mutta sitä ei lasketa. Kuin myös ruisleipää mutta se ei ole sama... Tai siis jälkiuuni.

   Hurraa. Kiukaani toimii!

   Poista
 2. Vau kiukaat! Viime kesana tuotiin suomesta savustuspönttö, juustoa ja ruisleipaa. Mies taisi ostaa uuden virvelin ja siihen vieheita. Lakua tuotiin ja tana kesana ma luulen etta tuliaiset on aika samat miinus savustuspönttö. Raparperia ja kanttarelleja seka mustikoita olen kuskannut valilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole paljoa ruokaa uskaltanut kuljetella, kerran yritin säilykeporoa, mutta tullissa ottivat pois. Ainut mikä jäi tälläkertaa hankkimatta on ne tiskiharjat, siis pirkan tiskiharjat :D

   Poista
 3. Perus Suomikamaa lähti siis rapakon taa. Meilläkin on taikaa ja muumimukeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustarpeita :) Ostoslistalla oli ainoastaan tiskiharjat, mutta ne unohtui. Lapset olis ostaneet Prisman tyhjäksi, jos olisi oltais oltu rekka-autolla liikenteessä.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mitä kaverit tykkäsivät rannekkeista? Påätyivätkö ne kotiin asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne on kovassa käytössä. E ei ole vielä nähnyt niitä, joille aikoi ne antaa, joten ne odottelee tuolla saajaansa.

   Poista
 6. Löysittekö USAn sähköillä toimivan kiukaan vai teettekö jotain viritelmiä? Olemme kans muuttamassa sinne Atlantin taakse ja aloimme miettiä kiukaan pakkaamista muuttokonttiin. -OO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiukaat on varsin yksinkertaisia laitteita. Yleensä niissä on kolme vastusta ja ajastin sekä termostaatti. Suomessa taloihin tulee kolme vaihetta, 120 asteen vaihe-erolla, 50 herzin taajuudella, 230 volttia vaiheesta nollaan ja 400 volttia vaiheiden välillä. Kiukaan vastukset on tarkoitettu n.230 voltin jännitteelle, eli ne voidaan kytkeä joko yksi vastus joka vaiheeseen tai kaikki vastukset sarjaan yhteen vaiheeseen. Kolmea vaihetta käyttämällä virrat pysyvät pienempinä ja voi asentaa tehokkaamman kiukaan.

   Pohjois-amerikassa taloihin tulee kaksi vaihetta, 180 asteen vaihe-erolla, 60 herzin taajuudella, 115 volttia vaiheesta nollaan ja 230 volttia vaiheiden välillä. Pidät vain hurley että kiuas ei ole liian tehokas niin voit tehdä yksivaihekytkennän vaiheiden välille. Tällöin jännite on oikea, ajastin käy vähän nopeammin kuin Suomessa taajuuserosta johtuen, mutta laite toimii muuten täysin samalla tavalla.

   Poista
  2. Kiitokset! T. Kavereidenne kaverit Treelta :)

   Poista

Kiitos kommentista!