keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Lunta ja purkuhommia

Talvi ja oma pulkkamäki.

Allergikkon remppavarusteet. Toimii. 
Edellisen asukkaan ruokakaapin katto. Tämän näköiset olivat myös vaatekaapin katot.

Keittiön ja olkkarin väliin ilmestyi aukko, vielä kun sais nup jätteet pihalle.

Ruokakaapin purku. 


Popkornin raaputusta, tällä kertaa suojasin lattian muovilla.


Popkornin poistovälineet.

Tänään täällä on nautittu talvimyräkästä. Ei kai se auta kuin alkaa nauttia siitä. Lapset olivat pihalla koko päivän ja piti vielä päästä nait slaidiin. Tuo lumi on todella märkää ja raskasta ja muksut oli kuin uitettuja koiria. Onneksi hankin niille kunnon talvivarusteet.
 Tähän mennessä talvet lasten kanssa on olleet tuskaa. Minä kun olen joutunut aina ainakin yhden pukemaan ja yleensä siinä vaiheessa kun itse on jo hiestä märkä, niin jollakin muksulla on ylläri vaipassa tai sitten pissattaa. Tänään nautin siitä, kun nuorimmainen itse meni vessaan ja riisui ja puki vaatteensa. Äitien pienet ilot.
 Käväisin tukusta ostamassa mikroruokaa pakasteen täyteen ja ajelin muksujen kanssa mökille. Pojan kaverilla oli ihmettelemistä, kun kuuli että meillä ei ole ollut vuosiin mikroa. Kysyi että mitenkä me oikeen tehdään ruokaa, niinpä. Ei nykyajan lapset tiedäkkään mitä liedellä ja uunilla oikeen tehdään.
 Purkasin ruokakaappia ja yhden vaatekaapin väliseinän. Lisäksi rapsutin yhden huoneen katon, neljäs osa katosta valmiina. Lisäksi siivosin, vaikka ei siellä kyllä siltä näytä.
 Mies sai selviteltyä jäteläjää olkkarista, siellä kun on läjässä puusta tehtyä katto- ja lattialistaa jota ei vaan raski heittää menemään. Niistä piti naulat irrotella. Varmaankin ostetaan uutta listaa, mutta ei nuosta voi niin vaan luopua tai mistä sitä tietää vaikka innostun noita kunnostamaan ja saadaan ainakin osaan huoneisiin kunnon listat.
 Huomenna täällä vietetään Thanksgiving päivää, mutta me vietetään se mökillä, eipä ole aikaa pitää ylimääräisiä löhöilypäiviä, tehdään kyllä thanksgiving dinner illaksi.

Täkäläisestä talvesta vielä. Vaikka täällä lunta tulee suomalaisittain vähän, niin se ero täkäläisessä talvessa on suomeen verrattuna, että lumi tulee märkänä loskana alas ja tiputtaa sähköjohdot, välke vaan käy ja sähköt on poikki. Lisäksi täällä liian monessa autossa on kesänakit alla ja kuskina sellainen, joka ei ole lumella tottunut ajamaan. Mulla ei ollut ongelmia ajaa tuolla omaa möhköä, mutta mies oli kuulemma luistellut kirpullaan.
Toivotaan, ettei tämä talvi ole yhtä raaka kuin viime talvi, lisäksi lunta ei tarvisi enempää tulla ennen joulua, että saadaan tuo mökki valmiiksi. Jos sähköt menee päiväksikin, niin voi olla että ollaan pulassa muuton suhteen.

Happy Thanksgiving! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!