sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tilattu keittiö


 Keittiö on tulossa Suomen itsenäisyyspäivänä, siihen mennessä sais olla valmiina katto, lattia ja seinät.
 Tilattiin Ikean keittiö. Siellä on nyt -20% keittiökaapeista ja saatiin hyvään hintaan tuo köökki.
En olisi halunnut yhtäkään alakaappia, mutta niin vaan sinne muutama alakaappi tulee. Jääkaapin viereinen alakaappi piti valita siksi kun sen vieressä olevaa laatikostoa jouduttiin pienentämään, koska isompaan laatikostoon ei löytynyt enää ovia. Tuon kaapin kokoisia laatikostoja ei ole Ikeassa, niin täytyi laittaa kaappi. Eipä se oikeasti haittaa, sinne laitan mikron sitten piiloon. Nurkkakaappi on pelkillä hyllyillä, inhoan nurkkakaappejakin, mutta mitenpä muuten tuon olis ratkaissut. Altaan alle olisin halunut laatikot, mutta niitäkään ei ikeassa ole, ainakaan täällä. No altaan vasemmalle puolelle tulee 12 tuumainen vetolaatikko, johon mahtuu roskis. Altaan oikealle puolelle tulee tiskikone ja laatikosto. Päätyseinän yläkaapit otettiin peittävillä ovilla, koska sinne tulee ruoka-aineet. Tiskialtaan puoleiset yläkaapit tulee taas lasiovilla, niin ei mene niin raskaaksi. Saarekkeeseen tulee uuni ja cooktop, sanokaa mulle mikä se on suomeksi? Täkäläisessä Ikeassa oli kaikki cooktopit loppuunmyytyjä, mutta kaveri lupasi hakea meille toisesta Ikeasta cooktopin. Halusin induktio cooktopin, mutta Ikean myyjä sanoi, ettei sitä saa laittaa uunin päälle. Pienen googlailun jälkeen ymmärsin, että saa laittaa mutta pitää asentaa tarkoin, sinne alle täytyy jättää enemmän tilaa kuin normaalin cooktopin alle. Eiköhän se onnistu. Olen siis kaverin kautta tilannut sen induktio cooktopin. Saarekkeen olkkarinpuoleinen seinämä tehdään korkeammaksi, niin on vähän näkösuojaa kun sohvalta keittiötä katselee.
 Keittiöstä pitää vielä ikkunat nostaa ja tehdä vähän sähkötöitä, niin ja tietysti vetää viemäri ja vedet, nekin puuttuu. Eiköhän me saada kiva pieni keittiö.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :D Mulla menee liedet ja hellat ihan sekaisin.

   Poista
 2. Ps Samanlainen köökki meil Suomessa - kaapit, tasot ja allas ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta tyylistä eniten, mietin myös sellaista sileäpintaisia moderneja ovia, mutta sun suosituksesta uskalsin tehdä romanttisen.

   Poista

Kiitos kommentista!