sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Taidetta

Moikka pitkästä aikaa!
Mun kone on edelleen tilassa odottaa huoltoa. Sellasta se on, suutarin lapsilla ei ole kenkia, paitsi meilla on kenkiä, tietsikat vaan ei toimi.

Remontti etenee hitaasti mutta varmasti. Eilinen päivä tosin käytettiin kellarin raivaukseen, sinne kun kaikki kama kannettiin muutossa ja siellä ne on saaneet rauhassa mädäntyä. Saatiin melkein tyhjäksi yksi huone kellarista, jonne tulee lastenluola. Saavat siellä paiskoa palloa, kiipeillä seinillä ja vaikka maalata niitä seiniä. saavat toteuttaa itseään siellä.
Eilen annoin lasten toteuttaa itseään portaikossa, ostin läjän akryylimaaleja ja siveltimet kouraan. Tuli hienoa jälkeä ja lapset innoissaan maalasi monta tuntia.Tänä aamuna kerjättiin taas, että saisi seiniä maalata, mutta pitäähän sitä välillä leikkiä leluillakin, jotka on löydetty kellarin laatikoista. Nehän ovat suorastaan uusia leluja, kun olivat puolivuotta laatikossa piilossa.
Lastenluola on siis seuraava rempan kohde, lapset kun hyppii seinille täällä ahtaassa kämpässä. Luola pitää siivota perusteellisesti, maalata ja lattialle laitetaan karpetti pehmikkeeksi, koska siellä on vain betonilattia. Lisäksi pitää jostakin löytää monkeybarit kattoon, apinakiikku ja puolapuut seinälle. Meidän vanha vieraspatja pääsee myös lastenluolaan pehmikkeeksi, tosin mun täytyy löytää siihen joku kiva kernikangas päälle. Tämä seuraava on sit salaisuus, mut ajattelin, että tehdään liukumäki yläkerrasta lastenluolaan kellariin, kunhan keksitään miten se toteutetaan. Eiköhän me sille joku paikka keksitä.

Vaatekaapitkin odottaa säilytysjärjestelmiä ja ovia, lisäksi toinen kylppäri pitäis rakentaa ja liesituuletin asentaa. Työlista on pitkä kuin valovuosi.


4 kommenttia:

 1. Hienon seinän lapset tekivät. Jouduitko antamaan ohjeita, minkätyylisiä kuvia hyväksytään? Voisin kuvitella, millaisen seinän nämä mun suharit saisivat aikaan. Hirttoköysiä, aseita yms sotajuttuja. :/

  Liukumäki kuulostaa ihan huipulta idealta. Samoin se lasten luola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En näköjään laittanut kuvaa monstereista, niitä tuli muutama tuonne seinälle myös, mut ne on söpöjä monstereita. En antanut kuvien suhteen mitään neuvoja ja ihan asiallisia maalasivat, katsotaan sitten mitä saavat luolaansa maalailtua.

   Poista
 2. Mageet seinät. Ite oon kans haaveillu et lapset sais maalata kuvat oman huoneen seinään, mut vuokrakämpän seiniä ei viitti antaa maalata. Kova homma sit muutossa maalata valkoseksi. Mites se sun luola? Tuleeko sellanen? Oma aktiivi tila tai akkujen täyttö tila. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään kun sisustus ei ole kuin sisustuslehden kannesta. Pitää näkyä vähän elämän kerroksia kodissakin.
   Mulle ei tänne mahdu kyllä mitään luolaa, tuo kodarin pöytä on mun, siis se toinen missä ei laskosteta vaatteita.
   Akkryylimaalilla kun antaa lasten maalata, niin pelkkä seinän päälle maalaus ei toimi, sitä maalia kun laitetaan urakalla ja pinnasta tulee epätasainen. Teen tietynalueen lastenluolaan, johon laitan levyn seinään ja saavat siihen maalata, tarkoitus kun on joskus myydä tämä talo. Tuo mitä nyt maalasivat tulee näkymään vain romukellariin ja sen voi tarvittaessa purkaakkin, joten mitään isoja remppoja tuon takia ei tarvi tehdä.

   Poista

Kiitos kommentista!