maanantai 13. heinäkuuta 2015

Järjestelmäfriikki

Eilen käytiin Peabodyssa Henkkamaukassa ja ostosjättiläisen pihalla oli The Container store, sinnehän mun piti päästä sillä olen purnukkafani.
Meillä ei ollut paljoa aikaa tutkiskella liikettä, mutta napsin kuvia. Nyt täytyy mitata vähän laatikoita ja kaappeja ja mennä ajan kanssa, ilman lapsia tuonne ja tietysti isolla autolla.
Minä rakastan sitä, että kaapista on käytetty joka kuutio ja purnukoiden avulla se onnistuu, ainakin melkein. Lisäksi tykkään kun tavaroille on paikka ja tavarat löytyvät kiireessäkin, eikä niitä tarvitse metsästää ympäri taloa. Tietysti etsin liikkestä suomalaista muovia, mutta yhtään en löytänyt, sen sijaan ruottalaista löytyi mm. Elfa.
Ulkomailla asuessa olen kaivannut kunnon pakastusrasioita, suomalaisia tiskiharjoja, pirkka I love you! ja niitä taskumattijuomapullojen korkkeja, niitä ei täältä saa ja niistä tykkään.

Semmonen löytö tällä kertaa.

8 kommenttia:

 1. Mun lempikauppa! Ms loysin sielta suomalaisia Olka henkareita. Muovia. Olisko ollut sitten suomalaista muovia?😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin on suomalaista muovia. Pitääpä ensi kerralla ostaa ja nostaa Suomea :) .

   Poista
 2. Hei!

  Ensinnäkin suuret kiitokset näistä blogikirjoituksistasi! On mukava lukea perheenne elämästä iloineen ja haasteineen siellä maailmalla. Olette kyllä mitään pelkäämätön ja uuttera perhe! Varmasti monet jutut olisivat koti-Suomessakin raskaita vastoinkäymisiä, mutta ulkomailla tulee vielä omat vaikeuskertoimensa. Mutta hienosti olette selviytyneet!


  Päivän aiheesta:
  Container Store on minunkin lempikauppojani USAssa! Sinne täytyy aina päästä ihastelemaan harmonisia ja siistejä (tyhjiä) säilytysjärjestelmiä. Matkalaukkuun vaan ei yleensä mahdu kuin jotain pilleripurkkeja. ;-)

  Oletko muuten lukenut tai netissä tutustunut Marie Kondon raivaus- ja järjestämisoppeihin, jotka tunnetaan KonMari-nimellä? Idea on, että ensin karsitaan tavarat ja sitten järjestetään säilytettävät. Hyllyyn pinoamisen sijaan Marie neuvoo viikkaamaan lähes kaikki vaatteet laatikkoon peräkkäin ja niin, että pysyvät pystyssä. Tällä systeemillä säästää tilaa, vaatteisiin tulee vähemmän ryppyjä kuin päällekkäin pinottaessa, laatikosta näkee päältä kerralla esim. koko t-paitarepertuaarin ja yhden vaatteen vetäminen välistä ei tarkoita koko hyllyn pursuamista ulos. Olen testaillut Elfoilla ja olen vakuuttunut.

  Jos on säilytyssysteemit mietinnässä, kannattaa harkita tuohon KonMariin tutustumista, siitä saat vinkkejä ja /tai uskonvahvistusta toimiviin järjestelyihin!

  Mukavaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vastoinkäymisiä tulee kyllä, asui missä tahansa. Omat haasteet tuo tämä mamuna oleminen, kun ei ole täysivaltainen asukas, vaan maahanmuuttaja pienillä oikeuksilla. Itse kuitenkin olemme tilanteen valinneet ja sen kanssa elellään. :D

   En ole tuohon tutustunut vielä, mutta näköjään tuolla idealla vaatteita säilytän. Lapsilla on ikeasta korihyllyt ja opetan heitä laittamaan vaatteensa tuolla tyylillä. Tosin lapsille annan lopulta vapaat kädet laittaa vaatteensa juuri niin kuin tykkää, kunhan on koreissa ja kaapissa. Meidän kaapista puuttuu vielä sisusta ja sinne haaveilen Elfan systeemia, tosin voi olla että Ikean systeemi voittaa hinnassa.
   Pitääpä tutustua tuohon KonMariin ja katsella kaappeja uusilla silmillä.

   Kiitos kommentista ja hyvää kesänjatkoa sinne!

   Poista
 3. Ihanhan sitä silmä lepää noissa siisteissä riveissä. :D Mitään en kyllä tunnusta.

  VastaaPoista
 4. Täällä ilmottautuu toinen laatikko ja purnukkafriikki, onneksi tämä kauppa on kaukana minusta!!! Taidan napata tuon KonMari vinkin ja nyt tiedän mitä teen viikonloppuna ;) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!