lauantai 14. toukokuuta 2016

"Uudet" pihasohvat -Lastensängyt uusio käytössä-

Haaveilin jo viime kesänä tekeväni terassille jonkun sortin sohvat, mutta haaveeksi ne silloin jäi. Nyt päätin, että teen sellaiset. Suunnittelin tekeväni ihan laudasta saunanlaude-tyyliin yksinkertaisen pitkät penkit ja siihen räsymatot pehmikkeeksi.
Alku viikosta päätin, että alan hommiin, etsin netistä ideoita ja laskeskelin paljonko tarvin lautaa ja tarvikkeita. Käväisin sitten kellarissa ja mietin, että kukakohan haluaisi meidän kaksi lastensänkyä, ne kun on tyhjänpanttina kellarissa.
Seuraavana yönä kun en nukkuakkaan pystynyt, niin välähti idea, että maalaan ne lastensängyt ulkokalustemaalilla ja ostan niihin ulkohuonekalupatjaa, johon ompelen päälliset ja haen Targetista Marimekon tyynyjä päälle, ne kun oli hyvässä tarjouksessa.
Houkuttelin miehen Targettiin tyyny ostoksille ja siinä tyynyjä valitessa käteen osui Marimekon makuualusta, jossa oli tyyny ommeltu päätyyn. Mittailin sitä ja huomasin, että sehän sopiikin sohvan patjaksi, joten säästyn ompelemiselta täysin. Nekin oli mukavassa alennuksessa, niin sain sen halvemmalla kuin tarvikkeet patjaan ja päällisiin.
Ostin vielä rautakaupasta ulkokalustemaalia ja maalasin sängyt kahteen kertaan.
Tänään saatiin istua iltaa uusilla sohvilla ja nauttia lämpimästä illasta.
Tarkoitus on vielä ommella sadesuoja molempiin sohviin, kunhan ehdin.

Pääsi lastensängyt uusiokäyttöön.

Poistin tarrat ja tahrat alkoholilla.

Mies jyrsi etureunaan pyöristyksen, niin ei paina jalan alla.

Sohvat on valmiina, seuraavaksi sohva"pöydän" tuunaus. 

Siinä voi sitten ottaa päikkärit. 

9 kommenttia:

 1. Upeat!!! Meillä on tarkoitus kehitellä jotain samanlaista. Sitten joskus, kun saadaan aikaiseksi :). Nämä nähtyäni tekisi kyllä mieli alkaa hommiin vaikka samantien. Nythän se Marimekkokin on tosiaan jo sopivasti alennuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Marimekkoa Targetista mielii, niin pitää toimia jo. Meidän lähi Targeteista oli jo melkein kaikki loppu, ajoin tunnin päähän hakemaan tyynyt.
   Kiitoksia! Tykkään kovasti lopputuloksesta.

   Poista
 2. Hieno lopputulos! Tekstiilit on tyylikkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä oli Targetilla Marimekon kanssa yhteinen kampanja, jossa oli patio-tarvikkeita ja pitihän se käydä vähän Marimekkoa ostamassa ja toivoa, että edes pieni summa siitä menis oikeasti Marimekolle ja Suomeen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Idea tosiaan syntyi siitä, kun piti jonnekkin hävittää nuo lastensängyt, jotka vain vei tilaa.

   Poista
 4. Tosi kiva! Tykkään että jollekkin tavaralle, jota ei enää tarvi, löytyykin uusi elämänkaari uudessa roolissa! Parasta kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi saa kokea vielä onnistumisen iloa, kun huomaa miten jotakin voi kierrättää uudella tavalla.

   Poista

Kiitos kommentista!