torstai 28. heinäkuuta 2016

Eläintarha omassa pihassa

Leirintäalueen kurre käsi varastamassa minun tummat suklaat.
ja sisällä.
Meiltä löytyi oravan kakkaa kellarista ja aloimme sitten tutkimaan miten maaorava pääsee kellariin. No löydettiin hieno tunneli, josta orava tuli sisään kakkimaan ja varastamaan ruokaa.
Kellarissahan ei pitäisi olla ruokaa, mut sanokaapa se mun lapsille. Ne kun tykkäävät syödä xboxia pelaillessa ja minä en kaikkien perään ehdi ja en jaksa enää nipottaa moisesta. Oravalla oli siis kellarissa ruokabuffetti auki 24/7. Tänään mies sai tukittua ulkopuolelta tunnelin. Toivottavasti tunnelissa ei ollut oravia piilossa, muuten ne rellestää meidän kellarissa pian.
Pihasuihkukausi on taas menossa ja eilen kun oltiin menossa suihkuun, niin eiköhän vaan ketun retku tallustellut meidän pihalla, lisäksi haisunäätäkin kiipesi meidän terassille ruuan toivossa. Oraviakin saa häätää terassilta pois tuon tuostakin.
Pussirottakin tallustaa öisin pihalla, vaikka pussirotta vaikuttaa ällöttävältä, niin siitäpä on myös hyötyä. Se syö punkkeja ja niitähän täällä riittää. Pussirottaa en edes halua häätää pihasta, niin kauan kun se öiseen aikaan tuolla mellestää.
Meidän pihalla asustaa myös murmeliperhe. Kissankokoisia karvapalloja viipottaa herkkuja etsimässä. Ne on niin herttaisia, etten niistäkään halua päästä eroon, niin kauan kun antavat olla mun kasvimaan rauhassa.
Meidän nurmikko on nykyään täysin valkoapilaa, jossa pupuperhe tai varmaan koko suku käy pitämässä ruokajuhlia. Ne on niin kesyjä, etten ihmettelisi, vaikka kohta söisi jo kädestä.
Lisäksi laitoin kolibreille ruokintalaitteen, niitä on kiva seurata.
Meidän ei tarvitse lähteä eläintarhaan ihmettelemään, kun saadaan olla välillä ihmeissämme kellarissakin.
Kuviahan on vaikea saada villieläimistä, kun minulta puuttuu kärsivällisyys odotteluun.

5 kommenttia:

 1. Johan on vilskettä pihapiirissä :D
  Oravat osaa olla kyllä melkoisen röyhkeitä kavereita jos vain vähänkin on ruokaa tiedossa. Nuo kolibrit on kyllä kivoja seurattavia, taidokasta paikallaan lentoa pienillä linnuilla :)
  Onnistuisitpa nappaamaan kuvan sitten kun tulevat ruokailemaan!
  t. Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolibreista on hankalin saada kuvia, koska räpsyttävät siipiään melkein kokoajan. Pitänee ottaa sun haaste vastaan ja yrittää.

   Poista
  2. Tähän peukutus :)
   Minttu

   Poista
 2. Oravathan ovatkin kuin isohäntäisiä rottia... olen alkanut kavahtaa niitä siitä lähtien kun luin tämän jostakin. Niillä on tosiaankin monia samoja tapoja: ne syövät ihmisten ruokia ja kiipeilevät tosi näppärästi ihmisasuntojen katoilla ja välikatoilla ja kellareissa jne.
  T. Mirri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maaoravat, mitkä meidän kellarissa riehui, ovat kuin isoja hiiriä. Nyt niiden pääsy kellariin on estetty ja kaivettu sieltä onkalosta yksi kuollut orava, eiköhän ne nyt pysy ulkopuolella. Ties mitä tauteja levittävät.

   Poista

Kiitos kommentista!