tiistai 2. elokuuta 2016

Puutarhajuttuja


Olen haaveillut pitkään hyötypuutarhasta ja nyt kun vihdoinkin on pihaa vaikka millä mitalla, niin pitihän sitä aloittaa. Mies teki meille kaksi kasvatuslaatikkoa ja toiseen jopa kasvatin jotakin. Toinen on tyhjänä ja odottaa ensikesän innostusta.
Ostin kaksi raparperin taintam, kolme tomaattia ja kukkasia. Lisäksi nakkasin tuohon laatikkoon kasvamaan porkkanaa, sienemet oli jo monta vuotta vanhoja, mutta niin ne vain lähti kasvamaan.
Alkuun pelkäsin, ettei rapasperi lähde enää kasvamaan, kun kituutti kolme viikkoa ruukussa auringon paisteessa, mutta sekin innostui.
Tomaatit on jo pikkumiehen mittaisia ja tomaatteja on tulossa paljon, pääsen kohta ketsupin tekoon, sitä meillä kuluu.
Mitään kasveja en osaa hoitaa, onneksi meillä on niin reippaita kavereita, että kun tulevat käymään, yksi neuvoo miten omenapuuta hoidetaan ja toinen opastaa tomaattien kanssa. Ensi vuonna voisin kokeille toiseen laatikkoon kasvattaa yrttitarhan, pitää vaan olla ajoissa, joka on mulle haastavaa.
Onhan mulla rosmariinia ruukussa kasvamassa, onneksi se on sellainen yrtti joka kestää kuivuutta, sillä muuten se olisi jo mennyt.
Marjapuskia minulla on ikävä, varsinkin mustaherukkaa. Harmi vaan, kun mustaherukkaa ei tässä osavaltiossa saa kasvattaa kasvitautien takia. Viinirypäleitä laitettiin myös kasvamaan, mutta taisi mennä liian varjoiseen paikkaan ja kituuttaa nyt siellä, pitäisi siirtää paremmalle paikalle, mutta kun pihaa vielä myllätään, niin en tiedä mitä se tykkää monesta siirrosta. Ehkäpä sekin saa odottaa ensi kevääseen.
Odottelen vielä, että mulle kasvaa se viherpeukalo, tuon kämmenen keskellä olevan tilalle.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa kovasti tutulle! Lainasin taas kasan puutarhakirjoja kirjastosta, vielä minä opin tän jutun. Kymmenen vuoden päästä ollaan jo tosi taitureita ja voidaan jakaa parhaat vinkkimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen varmaan menee yli kymmenen vuotta, ennen kuin minusta taituri tulee. Voi olla, että huijaan muksut tekemään meille puutarhan :D

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!