sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kaksi vuotta remonttia

Verhot on viimeistä huutoa ;) 

Nurkkaukseen tulee vielä muutama hylly, niin saa ämpärit ja tavarat järjestykseen.

Ovi takaterassille ja masterbedromiin, lisäksi työnurkkaus. 

Kun piha on revitty patolevyjä ja sadevesiojia varten auki, niin siitä syntyy maailman paras leikkipaikka.

Seinät oli kuivat, kellariin on siis tullut vettä vain oven alta. 


Keittiö sai laatoituksen, ei tosin ihan vielä ole valmis. 

Tarkkaa työtä.

Ehkäpä laitetaan parempi valaistus kaappien alle ;)

Päivälleen kaksi vuotta sitten aloitettiin remontti. Ensitöikseen revittiin lattiat, kaadettiin seiniä, lisättiin seiniä. Remontoitiin monta päivää kestäneessä sähkökatkoksessa, vaihdettiin suunnitelmia lennosta, muutettiin keskeneräiseen taloon, väsyttiin ja taas jatkettiin.
Voisi luulla, että kahdessa vuodessa saa yhden pienen mökin valmiiksi, niin sitä tosiaan voisi luulla, mutta totuus on toinen. Työtä on ollut järjetön määrä, yllätyksiä myös. Yksi kellarin seinä oli veden ja muurahaisten syömä. Sairastettiin keuhkokuumeesta angiinaan, kunnes mädäntynyt seinä löydettiin ja saatiin sisäilma parempaan kuntoon. Hankittiin pojalle spira-laite kotiin hengitysvaikeuksien vuoksi, mietittiin epämääräisiä sairasteluja ja taas remontoitiin pilaantunutta rakennetta pois.
Ollaan vierailtu lääkärissä viimeisen kahden vuoden aikana turhan tiuhaan, lisäksi yksi lapsista sai pahat oireet koulusta ja joutui siirtymään nettikouluun, sekin on nyt onneksi ohi, sillä pojalla vaihtui koulu.
Kahteen vuoteen on siis mahtunut kaikenlaista remontin lisäksi ja remontista johtuvaa.
Tällä hetkellä ollaan jo reippaasti voiton puolella. Molemmat kylpyhuoneet on ovia vaille valmiit. Keittiöstä puuttuu muutama lista, vähän maalia ja silikonia. Yksi makuuhuone meni hivenen uusiksi kylppäriremontin takia, varastettiin makuuhuoneen komero kylppäriin. Nyt pitää paikata vielä makuuhuoneen seinä ja listottaa katto, lisäksi miettiä sinne vaatesäilytys.
"Kellari" on nyt vesieristetty. Asennettiin patolevyt ja sadevesiviemärit. Piha on ollut mullinmallin viimeisen kuukauden, tänään pitäisi olla täytöt tehtynä ja sitten vielä kuorma soraa autopaikalle ja nurmikko kasvamaan. Kellariin, joka ei muuten ole oikea kellari, rakennetaan asuttavaksi. Tarkoitus on palkata raksafirma tekemään se. Kellariin on tulossa kaksi makuuhuonetta, familyroom, kylppäri, kodari ja varasto. Yläkerran kodari puretaan ja tehdään siitä ruokahuone. Lisäksi kellariin tulee pääovi ja kunnon eteinen. Tilan määrä siis tuplaantuu. Kellarin olen suunnitellut ja luvannut maalata seinät, mies tekee sinne sähköt ja viemärit, se taitaa olla ainoa mitä itse siihen panostetaan. Ulkopuolelta talo muuttuu sen verran, että kellarin, joka ei siis ole oikea kellari, oven eteen tulee katos.
Kunhan tämä urakka on ohi, niin en enää sekaannu vanhoihin taloihin, en enää ala korjaamaan muiden väärin tehtyjä rakenteita, enkä suostu enää käyttämään lasteni lapsuutta remontin keskellä elämiseen.
2 kommenttia:

  1. Moikka, mä niin tiedän mitä teillä on menossa. Meillä reilu pari vuotta remonttia takana, vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. Tai ainakin kun viikonloppuna päästään saunaan!! Millään muulla ei ole väliä, nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin odotellaan saunan valmistumista. Meille tulee pihasauna ja on sisustaa vaille valmis, tosin ollaan jo käytetty sitä telttakiukaalla, jospa mekin saataisiin se viikonlopuksi valmiiksi ja ihka oikea kiuaskin paikoille. Tämä on ollut kyllä turhan suuŕi projekti tähän elämän tilanteeseen.

      Poista

Kiitos kommentista!