keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Trumppi voitti!

Luottavainen katse kohti tulevaa.

Pressan vaalien jälkimainingeissa en voi muuta kuin ihmetellä ihmisten mieltä. Jo vaalikampanjan aikaan ihmiset suutuspäissään pisti välit poikki väärän mielipiteen omaaviin ystäviin, toisen ehdokkaan kannattajia haukuttiin ja lokaa heitettiin. Jopa lapset ottivat kantaa kipakasti tilanteeseen, just niin kuin niille opetetaan. Olin ihmeissään, kuinka koululaiseni tulivat kotiin ja haukkuivat toista ehdokasta eli koulussakin siitä on puhuttu. Lapsia peloteltiin, että jos tämä ehdokas tulee presidentiksi niin sitten tapahtuu kauheita. Täällä mietitään miten asia kerrotaan lapsille. Lisäksi heti tulosten tultua taas pistetään ystävyyssuhteita poikki, koska on vääränmielipiteen omaavia ihmisiä.

Oikeasti ihmiset herätkää jo! Noin kolmasosa amerikalaisista valitsi presidentin ja se on nyt valittu. Lapset ei traumatisoidu siitä kuka on presidentti, vaan siitä, miten sinä vanhempana niille puhut ja asioita kerrot. Ja ystävät hyvät, mikä onkaan parempaa kuin oman mielipiteen omaava ystävä, joka hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet?

Mitäpä jos suojeltaisiin niitä lapsia siltä poliitikalta? Annettais lasten leikkiä hiekkalaatikoilla, juosta metsissä ja nauttia elämästä, eikä tuputtaa mitään politiikkaa 6-vuotiaille. Miettikääpä sitä mitä siellä lapsen päässä liikkuu, kun sille kerrotaan, että valtaa tulee pitämään joku hullu ja sitten tapahtuu sitä ja tätä. Lapsi voi loppuelämän olla peloissaan. Itse yritän opettaa lapsiani niin, ettei tarvitse pelätä, sillä pelolla hallitaan ja pelkäämällä annat muiden hallita itseäsi.

Ihanaa päivää maailma! Pitäkää toisistanne huolta!

1 kommentti:

Kiitos kommentista!