tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kun ostat käytettyä autoa Amerikassa

Boston

Faneuil hall, Boston
City Hall, Nashua NH
Voi järki, että voikin olla hankalaa. Meidän pitäisi löytää 7 hengen auto, jota voi vetää asuntoauton perässä ja sinne pitäisi mahtua myös koira ja vähän tavaraa. Lisäksi vielä se, että se olisi toimiva vielä viikon päästäkin.
Ollaan käyty katsomassa ja koeajamassa jo monta autoa ja yksi toimiva ollaan löydetty. Siinä oli kilometrejäkin vähän, toimi, oli siisti, mutta se oli kolariauto, mikä oli uudelleen koottu, joten jäi ostamatta. Hintaa kootulle autolle oli minusta liikaa ja lisäksi se, että se on saanut jo yhden tällin. Ei siis kiinnosta laittaa isoa summaa rahaa jo kolaroituun autoon. Muut autot mitä käytiin katsomassa oli paljon ajettu ja huonokuntoisia, mutta kalliitta.
Tajusin tänään, että täällä ihmisillä on tapana ostaa uutta ja hienoa, muttei huoltaa yhtikäs mitään. Ostetaan uusi hieno auto ja sitä ei edes pestä sisältä, saatika huoletta ollenkaan.
Viime viikolla käytiin koeajamassa päältäpäin hienon näköinen auto. Sisälle kun istahdettiin, niin oli pakko avata ikkunat, sillä haju oli ihan kamala. Ilmastointi ei toiminut, sähköikkunat ei toiminut jne. Vika lista oli mieletön ja hintaa silti paljon, kun oli suht uusi auto.
Diilereillä on tapana myydä auto paskoineen päivineen. Autossa on lista vikoja ja sisältä karmeassa kunnossa, siis oikeasti karmeassa ja sillä sitten lähdetään koeajolle. Sitten ostaja voi tehdä tarjouksen tai kysyä korjaisko diileri ne viat mitä ostaja huomasi. Autoa ei siis ole huolettu ennen myyntiä ja se yritetään myydä juuri siinä kunnossa siivoineen päivineen, millaisena se on diilerille tullut.
Omaa autoa ei myöskään kannata antaa vaihdossa autokaupalle, sillä siitä saa ihan naurettavan summan hyvitystä, enemmän saa jos myy sen halvalla itse.
Olen tullut siihen tulokseen, että jos täällä asustaa pidempää ja arvostaa toimivaa autoa, niin kannattaa ostaa auto, ei amerikan romua, joka on uusi tai vähän ajettu ja pitää se itsellään ja huoltaa sitä säännöllisesti. Mihinkään 100 000 ajettuihin amerikkalaisiin ei kannata koskea pitkällä tikullakaan, siis jos se on suht uusi.
Me nyt ostetaan vanha romu ja vielä amerikkalainen romu, joka viedään suorinta tietä autokorjaamolle ja saadaan siitä auto vähäksi aikaa, sillä tällä hetkellä ei ole varaa ostaa uutta henkilöautoa, vaikka mieli tekisikin.
Onneksi saan sentään Hondani mukaan muutossa, sillä mulla ei kauaa hermo kestä noita amerikan romuja, onneksi miehellä on pitkät piuhat.

Btw. Kannattaa seurata mua Instagramissa, sieltä löytyy usein videoita. Ajattelin siirtyä vloggaamaan reissun ajaksi, kunhan löydän videokameran tai saan vanhan korjattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!