keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Lunta, ei kiitos enempää

Pikkuauto meni hankeen piiloon, kuin pupu puskaan.

Lunta tuli vaakatasossa.

"Pääovesta" ei nyt pääse kulkemaan. 

Möhkökin näyttää pieneltä kinoksien keskellä.

Postilaatikko näkyy vielä.
Myrsky kävi täällä. Lunta tuli taas yli oman tarpeen ja tuuli oli kova. Autot joutui kaivamaan kinoksista ja ulko-oven edessäkin oli puolimetriä lunta, onneksi täällä avautuu ovet sisälle päin.
Naapurin mamu lainasi lumilinkoa ja sillä saatiin piha auki, lapion kanssa siihen olis mennyt kauan. Miehet kävi auttamassa vielä meidän naapurin mummoa ja pappaa pihan aurauksessa. Täällä on kyllä huippua se, kun naapuriapu toimii. Naapurin vanhuksista pidetään huolta, aina on joku joka käy kysymässä tarvitsetteko apua. Meillekkin tuli myrskyn aikana viestiä, että jos tulee avun tarvetta, niin ilmoittakaa vaan, kahdestakin paikasta. Vaikka tämä itärannikko ei ole mitenkään sosiaalisin paikka Amerikasta, niin silti täällä on himppasen sosiaalisempaa kuin Suomessa.
Kävin itsekkin tekemässä lumitöitä, kun piti päästä ulos mökistä. Hölmö kun menin lapioa heiluttamaan, nyt on selkä taas jumissa vaikka maanantaina kiropraktikko sai sen oikoseksi. En ole ikinä nähnyt tuollaista lunta. Puuterilunta, kevyttä ja jännästi helisevää. Olihan se kaunista, mutta en siltikään kaipaa lunta ja pakkasta, pakkasta voisi olla vain pakastimessa.

Remppakin edistyy hiljallee, mun kodaria voi jo käyttää. Ei tämä vielä valmis ole, mutta toimii. Olkkariin ostettiin uusia huonekaluja sunnuntaiselta Ikean reissulta, pitäis vaan saada kattopaneelit asennettua, ennen kuin voi seinään laittaa kaappeja. Saatte sitten nähdä, kuhan tulee edes pikkasen valmiimpaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä täällä Suomessakin on tullut ihan kiitettävästi lunta, ei kuitenkaan ihan noin paljoa. Jossain päin Suomea ennätys 80-luvulta rikottiin tällä viikolla. Liekö ilmastonmuutosta ilmassa...Minäkin revin kylkeni lumitöissä. Eiköhän se siitä itsekseen parane, olen joskus ennenkin kärsinyt samasta vaivasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli kai ihan normaali talvimyrsky, joskus tulee enemmän lunta ja joskus vähemmän. Viime talvena sitä lunta oli koko talven ja se oli harvinaista, nyt saatiin olla ilman lunta jouluun asti. No pieni lumimyräkkä oli marraskuun lopussa, mut ne lumet suli hetkessä.

      Poista

Kiitos kommentista!