keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kouluruokaa

Taman paivan lounas, hintaan $2.35

Sori, ette saa vielakaan keittiosta kuvia, mutta saatte ruokaan liittyvaa juttua.

Minulla on nelja lasta koulussa ja Kanadassa asuessa tein jokaiselle joka kouluaamu evaat. Meidan lasten koulussa ei ollut minkaan sortin kahvilaa, josta edes olisi pystynyt ostamaan evasta. Kerran kuussa vanhempainyhdistys tilasi koululle ruokaa lahiravintoloista ja niita tilasin, varsinkin jos sushia oli tarjolla, siita meidan muksut tykkaa.
Kun muutettiin Usan puolelle ajattelin, etta vihdoinkin paasen yhdesta hommasta eroon eli evaiden laitosta. Kiltisti maksoin muksujen ruuasta $2.35/paiva/muksu. Lapset on aina valilla kaipailleet omia evaita, laiska kun olen, niin harvoin jaksan niita evaita vaantaa vaan pakotan annan lasten syoda kouluruokaa. Tanaan sitten poika tuli kipeaksi kesken paivaa ja hain kuumeisen pojan terveydenhoitajalta, pojalla oli sylissa paivanlounas, joka lahinna oksetti minua. Tuo haju on ihan kamala ja nako viela pahempi. Tatako oikeasti pakotan lasteni syoda? ja viela holmo maksan tasta sotkusta tuon summan kitisematta. En maksa enaa, lapseni saavat tasta lahtien kotiruokaa kouluun.

Vielako suomalaisten tekee mieli valittaa kouluruuasta? Miettikaapa mita kaikkea kunnon kokki taikoiskaan tuolla summalla mita minakin lasten kouluruokaan laitan?

Ei mul muuta. Olempas ollut taas typera mutsi.

6 kommenttia:

 1. Eipä oo häävin näköistä.. Minä en oo koskaan ymmärtäny kouluruuasta kitisijöitä. Vielä korkeakoulussakin porukka kehtas valittaa ja halvimmasta ruuasta maksettiin vaan 1,40e!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1,40 on halpa ruoka ja jos silla sais edes kunnon voileivan, niin olisin tyytyvainen. Tuo ruoka tuossa kuvassa on vaaleaakin vaaleampaa paahtoleipaa, jossa valissa "juusto" mika ei oikeaa juustoa ole nahnytkaan. Maissit oli selkeasti keitetty jossakin voi-aromissa, oikeaa voitahan ei voi kayttaa koska se on myrkkya ;) ja ruokajuomana suklaamaitoa, eli kylmaa kaakaota. Eipa ihme jos muksut riehuu koulussa ja on ihan loppu koulupaivan paatteeksi.

   Poista
 2. Aika kellan-väritöntä sotkua näyttää olevan. Meidän pojan lukiossa on ollut kyllä maittavat ruuat. Siellä on tarjottu hiukan "aikuisempaan makuun tuunattua" kouluruokaa, samalla rahalla kuin peruskoulunkin puolella. Jotkut käyvät koululla syömässä, vaikka kirjoitusurakka on jo ohi. Ihan vapaaehtoisesti, vaikka mitään muuta syytä ei koululle menoon ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sotkua, ruuaksi tuota ei oikeen voi kutsua. Tanaan lahti muksuille kotiruokaa mukaan. SUomen koululaitoksen ruoka on maittavaa verrattuna tanne, varsinkin kun tietaa milla rahasummalla se on tehty.

   Poista
 3. Olen ihmetellyt noita koulujen maitoja. Onko tuo jotain suklaamaitoa? Eikö niissä ole kamalasti sokeria? On kyllä aika kurjan näköinen annos! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla, juurikin suklaamaitoa. Mut hei, ne mainostaa noissa purkinkyljissa, etta sokeria on vahennetty, joten taytyy olla terveellista ;). No edellisessa koulussa sai mehua ja siina oli enemman sokeria kuin tuossa suklaamaidossa. Nyt olen tehnyt lapsille evaat kouluun, ei tuollaista voi pakottaa kenenkaan syomaan.

   Poista

Kiitos kommentista!