maanantai 21. syyskuuta 2015

Kylmyys saapui tännekkin

Viime viikolla nautittiin vielä 30c helteistä, nyt tipahti 20 asteeseen ja tuntuu hurjan kylmältä. Yölämpötila laskee myös alle 10 asteen, joten saa laittaa jo kunnolla peittoa päälle, sillä täkäläisillä taloneristyksillä kylmyys tulee tupaan heti. Minä jäädyn, kun ulkolämpötila laskee alle 25c.
Lapsille on pitänyt pakottaa enemmän vaatetta päälle, ettei heti sairastu, nuorimmaisella ei vaan tahdo kengätkään pysyä jaloissa, onneksi on reinot.
Talon remppa on vielä pahasti kesken, mutta kävin silti naapurissa shoppailemassa meille kiukaan. Tarkoitus on rakentaa pihalle pieni sauna, muutan sinne talveksi. Saunan kiuas on vielä suomalaista tekoa, mutta veikkaampa, että varoituskyltit on vaan amerikkalaisille tarkoitettu. Tottahan toki ne naulaan saunan seinään, vaikka ihan vitsiksi.
Blogiani voi nykyään seurata myös Onni-blogien kautta, matkailu-osiosta ja bloglovinin kautta. Tietysti facebookiin lisään linkin joka postauksesta, joten ei muuta kuin facebookiin tykkäämään Mamuna maailmalla sivusta.


4 kommenttia:

 1. Tuntuu hassulta että sielä kun kylmenee on kuitenkin 20 astetta :D meillähän se on kesähelle silloin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu hassulta itsestäkin, mutta jos on ollut monta kuukautta, ettei edes yölämpötila laske alle 20c ja yhtäkkiä, siis todellakin päivässä lämpötila laskee yöllä seitsemään ja päivällä 20 asteeseen, niin kylmältä se tuntuu. Lisäksi talot jäähtyy yöllä kylmiksi, aamulla herätään kohmeisena kylmään taloon.
   Ekalla Usan reissulla palelin koko kuukauden, vaikka ulkona oli kokoajan plussan puolella, mutta luulempa, että kun olen tottunut asumaan suomen lämpimissä taloissa, niin tällaiset harakanpesätalot saa jäätymään karaistuneenkin suomalaisen.

   Poista
 2. Ainakin täällä Limassa me suomalaiset ollaan niitä, joita ensimmäisinä palelee, eivät paikalliset. Kun on tottunut suomalaiseen rakentamiseen ja siihen, että talvellakin voi roikelehtia sisällä t-paidassa yöt ja päivät, muiden maiden todellisuutta ei hahmota ennen kuin sen kokee.

  Tosin saahan saman kokemuksen esimerkiksi suomalaisella kesämökillä, joka lämpiää kamiinalla. Aamulla on nenä jäässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on niin lämpimät mökit ja vauvanakin puetaan tarpeeksi vaatetta, niin ei me oikeasti olla niin karaistuneita kylmyyteen mitä voisi luulla. Täällä näkee vastasyntyneitä talvellakin ilman lakkia ja sukkia, mua palelee heidän puolesta.
   Tosiaan suomessa voi mökillä testata omaa kylmänsietokykyä, täällä me vähän niin kuin asutaan mökissä :) .

   Poista

Kiitos kommentista!