tiistai 15. syyskuuta 2015

Terassi valmiina

Viime talvena kun olin itse Suomessa, mies laittoi minulle viestiä, että terassi on irronnut seinästä ja heiluu. Talontarkastaja kyllä sanoi, ettei terassia ole kiinnitetty oikein ja me luulimme, että huonosti kiinnitetty terassi ja mieletön lumikuorma oli terassin irtoamisen syy, mutta syy taisi olla tämä ja nämä pikku tuholaiset. Terasiin alta jouduttiin purkamaan seinä kokonaan, siellä ei ollut enää mitään kovaa takana, paitsi sisäpuolella olevat kipsilevyt, ne kun oli muovin takana suojassa. Samalla tehtiin terassista omilla jaloilla seisova ja otettiin se irti talosta kokonaan. Terassi maalattiin ja alaosaan laitettiin seinän tapaista suojaamaan pihakoneita katseilta ja sateelta. Terassin ovi on muuten meidän pääovi tai takaovi oikeasti, mutta täällä ei kukaan käytä pääovea ollenkaan. Me suunniteltiin eteinen tuon oven taakse ja oikeasta pääovesta tulee takaovi aikoinaan. On välillä hauska seurata uutta postimiestä, kun ei tiedä mille ovelle koputtaa ja mihin paketit jättää. Välillä koputtelee kellarin ovelle ja sieltä nyt ei kukaan tule ovea avaamaan.
Terassilta puuttuu vielä kalusteet, tein jo yhden harjoituskappaleen penkistä sinne, mutta enempää en ole tehnyt, ehkä ensi kesänä.
Ennen talventuloa on vielä todo-listalla seinien paikkausta ulkopuolelta, kellarin katon eristys, kellarin seinien eristys ja vintin tarkistus. Sitten saa tulla talvi, vaikka minun puolesta voisi jättää tulematta.
Mitäs tykkäätte uudistetusta terassista? 


Lähtötilanne

Valmis terassi

4 kommenttia:


 1. Uusi terassi näyttää sirommalta ja istuu taloon paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja korostaa valkoisia ikkunanpieliä. Terassin väriä mietittiin kauan, koska aurinkolämmittää terassin niin kuumaksi, ettei siinä voi paljain jaloin kävellä, päädyttiin siltu tummanharmaaseen, koska lämpeni tuo edellinenkin vaikka oli vaaleampi.

   Poista
 2. Huomattava parannus, ryhdistää koko talon ilmettä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!