sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Jokamiehenoikeus -sunnuntaipäivä kävelyllä

Löysin taas luonnonaarteen kävelymatkan päästä meiltä. Metsäpolkuja kävelyyn ja pyöräilyyn. Onhan täällä metsää ja luontoa, mutta kun täältä puuttuu jokamiehenoikeus, niin eipä niihin niin vain saa mennä päiväkävelylle. Se jos mikä mua on täällä harmittanut, ettei metsään saa mennä, ellei löydä jotakin tiettyä puistoa, mikä on tarkoitettu ulkoiluun. 
Tämä metikkö on lähellä meitä, voin kävellä sinne. Muihin puistoihin matkaa on sen verran, että joutuu ensiksi ajamaan autolla puiston parkkiin ja sitten vasta pääsee kävelylle.
Ehkäpä jokupäivä lainaan pojan maastopyörää ja käyn ajelemassa maastopyöräreitit tai sitten vien pojat ajamaan maastopyörällä ja itse tyydyn kävelemään.
Tänään sataa tihuutti ja pihka tuoksui, oli täydellinen metsäpäivä.

7 kommenttia:

 1. No totta hemmetissä harmittaa. Suomessa koiran kanssa metsään, koira irti ja tunnelmoimaan erilaisia metsämaisemia. Täällä koiran on oltava hihnassa aina ja kaikkialla, ja jokainen millimetri on merkitty jonkun yksityisomaisuudeksi.
  Meillä ei ole edes mitään metsää mailla halmeilla, ehkä lähin olisi Los Angeles National Park. Ei savolainen kuulu tänne hiekka-aroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. Varmaan yks sellainen asia mitä varmasti osaa arvostaa kun sitä ei olekaan on just toi joka miehenoikeus.. Mikään ei nimittäin ole kivempaa kuin mennä metsään kävelemään rasittavan työpäivän jälkeen..

   Poista
  2. En tiedä selviäisinkö hiekka-aroilla, vaikka niistäkin tykkään. Olen enemmän metsä-ihminen.
   Onneksi täältä sentään löytyy puistoalueita kaikkien käyttöön.

   Poista
 2. Aika samantyylistä on tuo metsämaisema, kuin täällä Suomessakin...Kiva että löysit sallitun metsän, meillä alkaa täällä satumainen metsä ihan ovelta, vaikka kaupungissa asutaankin...Se on sellainen viihtyvyystekijä, jota ilman minä ja kamerani tuskin tultaisiin toimeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantyylistä on, mutta täällä on puut korkeampia ja paksumpia. Metsässä oleskelu kyllä rauhoittaa mieltä, metsäterapiaa.

   Poista
 3. Heissan! En tiedä missä olet, mutta löysin tänne tuon Vaateviidakon kautta. Kyllä se jokamiehenoikeus on hieno asia. Kaikillehan se luonto on alunperin tarkoitettu vaikka se jonkun nimissä sitten onkin. Nuo kuvan näkymät vaikuttavat aika kotoisilta. Tuokin, jossa on polku, se on kuin uimarantamme vierellä kulkeva polku Lieksan Vuonislahdessa. Ja tuommoisia metsälampia täällä itärajalla on runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asun New Hampshiressä Usassa. Täällä on mahtavia metsiä, mutta kaikkiin ei saa mennä, eikä uskallakkaan, sillä täällä on myös karhuja näkynyt.

   Poista

Kiitos kommentista!