perjantai 20. marraskuuta 2015

Remontin vuosipäivä -miniatyyrikylppäri edistyy

Tasan vuosi sitten aloitettiin remontti, tehtiin siis kaupat talosta.
Talo on muuttunut toiseksi ja vielä vähän muuttuu, ollaan yritetty järkeistää tätä ja käyttää neliöiden sijasta kuutioita. Asuin neliöitä on ehkäpä 100, jos lisätään lapinlisä.
Talossahan oli vain yksi hotellihelpotus ja on itseasiassa edelleen, mutta toinen on kovaa vauhtia tulossa, joo meidän kova vauhti ei päätä huimaa. Kyllähän sitä yhdelläkin kylppärillä selviää, mutta olen saanut jakaa vessan käyttövuoroja ja jos suihkussa käy, ovea ei saa lukita, sillä pissille on jonkun päästävä kuitenkin. Kesävieraiden aikaan, miellä oli ulkohuussi ja pihasuihku, pihasuihku on edelleen ja sen viereen on tulossa sauna, sekin on jo hyvällä mallilla, ehkäpä saadaan jouluksi saunakin.

Miniatyyrikylppäri on tulossa meidän makuuhuoneen kylkeen, niin kuin täällä on tapana. Masterbedroomissa kuuluu olla kylppäri, hienoissa taloissa ainakin. No meidän talo näyttää ulkoapäin ladolta, mutta sisältä on tarkoitus tehdä hieno ja tänne tuo kylppäri tarvitaan. Kylppärille raivattiin tilaa sillä, että siirrettiin kellarin portaikko. Edellinen kellarin portaikko vei turhaa tilaa ja oli itseasiassa täysin typerät portaat utility basementtiin. En oikein tajunnut miksi betonikellariin pitää mennä niin hienoista portaista, no ne on nyt historiaa ja kellari on saanut arvoisensa portaikon.
Miniatyyrikylppärillä on leveyttä metrin verran ja pituutta reipas kaksi metriä, siihen ollaan saatu suunniteltua suihkukaappi, lavuaari, peilikaappi ja pytty. Ainut mikä ei mahdu on ovi. Se ei mahdu edes makuuhuoneen puolelle, joten oveksi tulee liukuovi, sitten joskus. Samanlainen liukuovi tulee vaatekaapille, joten saadaan kivasti piilotettua vessa.

Kaikki materiaali kylppäriä varten on saapunut, joten ei muuta kuin kasaamaan. Päätyseinä ja lattia saa tänään laatat, huomenna saumaus ja ensi viikolla kalusteet, sitten päästäänkin tekemään oviaukko makuuhuoneeseen ja nauttimaan omasta kylppäristä.
Alla läjä kuvia just tämän hetkisestä tilanteesta, tilanne muuttuu parhaillaan kokoajan, sillä mies viettää perjantai iltaa laattaamalla kylppärissä tai siis laatoittamassa.

Tuosta tulee oviaukko makkariin.

Päätyseinä saa tänään laatat.

Tuohon tulee vielä lasiseinämä, jahka se tilataan.

Tässä nyt näette koko kylppärin pohjan, pytyn viemäri näkyy tuossa kuvan alhaalla, lavuaarin putket törröttää seinästä ja suihkukoppero toisessa päässä.

Tämä kuva on otettu "seinän" läpi. Tuo viemärin tuuletusputki menee siis seinän sisään ja oviaukko makuuhuoneeseen avataan viimeisenä remonttipölyn takia.

Takaovi ja uusi portaikko, täältä pääsee sitten saunomaan. Kesken nämäkin.

2 kommenttia:

  1. Kylla se siita. Koko ajan eteenpain vaikka valilla ei vauhti niin huimaisikaan. Haleja ja tsemppia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä me sentään ollaan jo voiton puolella.

      Poista

Kiitos kommentista!