tiistai 24. marraskuuta 2015

Pyssyn hakumatkalla

Remontti on nyt imenyt meiltä viimeisen vuoden, ei olla käyty enää pikkureissuilla, ollaan vaan tehty remonttia ja nukuttu väsymystä pois.
Luvattiin sitten hakea yksi pyssy Vermontista ja hyvä kun luvattiin, saatiin samalla turistipäivä uusilla kulmilla. Lähdettiin aamusta ajamaan Brandoniin, jonne menee noin kolmisen tuntia ajella. Napattiin pyssy sieltä mukaan ja suunnistettiin sieltä Burlingtoniin. Jos olisi ollut passit mukana, olisin yllyttänyt miestä ajamaan entiseen kotimaahan Kanadaan, mutta passit oli kotona, joten pysyttiin Usan puolella. Mietittiin mitä tehdään, mies halusi nähdä Burlingtonin rannnat, mutta ilma oli hyytävä rantalenkille, joten se siirrettiin suosiolla ensi kesään. Sattumalta löydettiin Vermontin nalletehdas ja mentiin sinne kierrokselle. Kierros ei maksanut juuri mitään, mutta kyllä siellä kovasti kaupattiin nalleja pentukauppoilla. Lapsukaisethan olisi ottaneet kaikki nallet mukaan, mutta ei ostettu yhtään, koska ollaan jouduttu edellisiäkin nalleja laittamaan allergioiden takia evakkoon. Suosittelen silti käymään nalletehtaalla kierroksella, jos ei muuta niin ainakin esittelijällä oli hauskat jutut ja nähtiin nallesairaala.
Saatiin lapsukaiset komennettua ulos nalletehtaalta ja suunnistettiin Burlingtonin keskustaan vatsa kurnien. Jätettiin auto parkkihallii ja eksyttiin kävelykadulle, josta löydettiin burritobaari ja saatiin vatsat täyteen ja kukkaro tyhjäksi. Oli siis kallis paikka ja ei niin hääviä ruokaa. Kierreltiin vielä hetki niissä pikkuputiikeissa ja turisteiltiin.
Oli oikein mukava päivä, vaikka autossa tulikin istuttua reipas kuusi tuntia. Pitää kyllä ottaa taas tavaksi tämä lähimatkailu, kunhan tuo remontti lakkaa häiritsemästä elämää.


3 kommenttia:

 1. Lähimatkailu on mukavaa, sielläkin on kun niin paljon nähtävää! Mulla on hämärä mielikuva, että tuossa tai jossain nalletehtaassa aikaan käytiin. Mitenköhän ois rajanylitys pyssyn kanssa onnistunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä muistanut koo pyssyä kun harkittiin rajan ylitystä. Rajalla olis kyllä käännytetty takaisin.

   Poista
 2. On kyllä mielenkiintoinen tuo nalletehdas ja muutenin kivan oloinen paikka :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!