keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Ei mun tarvi


Mitäpä jos yhtenä päivänä vaan tajuaisit, ettei sun tarvi juosta sosiaalisesta paineesta. Ei sun tarvi hankkia ammattia, jos et halua. Ei sun tarvi siivota, jos sua ei kiinnosta. Ei sun tarvi laihduttaa ja olla rasvaton, jos sä tykkäät itsestäsi just nyt. Ei sun tarvi osallistua joka kissanristiäisiin, jos sua ei huvita. Ei sun tarvi elää niin kuin muut odottavat sinun eläväsi.  Ei sun tarvi tehdä asioita yleisesti hyväksytyllä tavalla, jos tykkäät jostain muusta tavasta enemmän.

Tajuat, että voit rakastaa itseäsi niin paljon, että voit heittää muiden odotukset takkaan ja polttaa ne. Voit miettiä ihan itse mitä elämältä haluat. Voit määritellä omat arvosi ja odotuksesi itseltäsi. Voit taputella mahaasi ja sanoa sille, että hyvin menee, vaikkei naistenlehdet sinusta pidäkkään. Voit istua sohvalla ja lukea kirjaa, ryystää vaikka siinä sivussa teetä tai mitä haluat. Voit lakata olemasta kone, joka toimii kun on pakko toimia. Voit jättää asioita tekemättä ja maailma pyörii siltikin. Voit vaan olla ja antaa maapallon pyöriä.

Mitäpä jos vaan ottaisit vastuun omasta elämästä ja tekisit siitä itsesi näköisen? Uskaltaisit epäonnistua ja onnistua. Uskaltaisit uida vastavirtaan, jos se tuntuu oikealta. Uskaltaisit antaa virran viedä, jos se tuntuu hyvältä. Uskaltaisit kertoa mitä ajattelet, uskaltaisit ajatella.

Tiedättekös, että nuo asiat kun ymmärtää, niin elämä muuttuu mukavammaksi ja armollisemmaksi.

Tosin ei riitä, että nuo vaan ymmärtää, ne pitää myös toteuttaa ja niitä pakkojuttuja on työstettävä. On ymmärrettävä mikä asia tehdään sosiaalisen paineen alla ja mikä asia tehdään, koska se tuntuu oikealta ja hyvältä. On ymmärrettävä miksi elää, ketä varten.

Tuon kun ymmärtää, niin on jo pitkällä luomassa omaa elämää, eikä vain juoksemassa, koska muut niin tahtoo.

Ihanaa päivän jatkoa teille! Lähden tästä siivoamaan, koska rakastan siistiä kotia.Kyllä keinot keksitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!