perjantai 11. joulukuuta 2015

Yksi hyvä resepti teillekin

Täällä on ollut aika hiljaista. Mies on ollut työmatkalla ja minä yksin lasten kanssa kotona ja tietystihän puolet sairastui, myös minä. Eipä ole paljoa jaksanut sängystä nousta kuin pakolliset tekemään. Tänään oli jo parempi olo ja tein lapsukaisille dinnerin, pikkuherra kyllä auttoi ja teki lihapullat ja pilkkoi paprikat. Kohta opetan pojulle koko menuun tekemisen, sillä tämä poika rakastaa tehdä ruokaa.
Tässäpäs teillekkin resepti hyvin yksinkertaiseen ruokaan, joka maistuu kaikille ja on nopea tehdä, vaikka sitten Tapaninpäiväksi, kun on jouluruokaa mätetty paripäivää ja ei enää maistu kinkut ja laatikot.
Olkaapas hyvä!

Bon Appetit!


Lihapullat 18kpl

-luomujauhelihaa ~600g
-sipulia 1 keskikokoinen sipuli
-kalaharinsuolaa ~1/2rkl
-pippuria ~1/2rkl
-chilijauhetta ~1tl
-cayanepippuria ~1/4tl

Pilko sipuli pieneksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele sopivan kokoisia palloja, paista jauhelihapullat uunissa 200c n. 10-15 minuuttia.

Bataattimuussi

-bataattia
-vettä
-luomuvoita
-kalaharinsuolaa

Kuori ja pilko bataatit pieneksi, keitä bataatit pehmeäksi. Kaada keitinvedet kulhoon ja lisää bataattien joukkoon nokare voita ja suolaa maun mukaan. Muussaa survimella mössöksi ja lisää tarpeen mukaan keitinvettä joukkoon, niin että tulee tasainen muussi, voit myös käyttää sähkövatkainta, mutta survimella saa muussiin kivan rakenteen.

Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!