keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Keskisormi pystyssä

Oli lauantai-ilta ja mökissä melkoinen sählinki, minä olin vielä flunssainen. Ilta pimeni ja pyysin lapsia siivoamaan huoneet, mutta luvassa oli vain perinteinen hyppyhärdeli, mikä tulee lapsille silloin, kun tietävät, ettei vanhemmat ehdi/jaksa vahtimaan ja olemaan läsnä.
Latasin tiskikonetta ja kuulin kuinka lastenhuoneen ovi lämähti kiinni ja alkoi pieni vinkuminen, siis oikeasti pieni. En osannut reakoida asiaan mitenkään, sillä lapset nyt välillä vinkuu. Onneksi mies huomasi tilanteen ja juoksi apuun, sillä vinkujalla oli keskisormi oven välissä ja vielä sarana puolella. Poika ilmoitti, että sormenpää on irti. Otin keittiöpyyhkeen ja annoin sen pojalle, jotta saa tyrehdytettyä verentuloa, mies otti pojan kainaloon ja minä keräsin vaatteita mukaan, sillä poika oli menossa nukkumaan. Käskettiin lapsia menemään naapuriin, mutta vanhin ilmoitti, että pysyvät kotona. Soitin sitten naapurin mamulle, että jos vaan selviää, niin menee meille vahtimaan lapsia, sillä kello oli jo paljon.
 Mies ajoi ja minä olin pojan kanssa takapenkillä, juttelin pojalle ja kyselin kaikkea, että tietäisin menettääkö hän tajuntansa. Poika kertoi leluista ja peleistä ja välillä itki, että sattuu, mutta oikeasti oli urhea. Kaahattiin sairaalan ensiapuun ja päästiin nopeaa lääkärille. Röntgenkin tuosta otettiin ja olihan se luu rikki.
Kynsi irti, kaksi tikkiä ja murtuma ja poika ei huutanut kertaakaan, mistä lie perinyt kipukynnyksen. Sairaanhoitajat paketoivat sormen ja pyysivät ottamaan yhteyttä ortopediin heti maanantaina. Lisäksi pojalle määrättiin antibiootti ja särkylääkkeitä, tosin särkylääkkeitä ei näytä kaipaavan ollenkaan, sillä väittää ettei siihen satu. Poika oli tyytyväinen kun sai sairaanhoitajalta luvan näyttää keskisormea ja sitä lupaahan sitten käytettiin.
Tiistaina poika kävi ortopedillä ja käsi kipsattiin vähän tuhdimpaan pakettiin. Kolme sormea piiloon ja kunnon suoja. Kolmen päivän välein pitää putsata haava.
Tänään eskarissa poika oli keksinyt pelotella tyttöjä ja aukaisi vähän sidettä ja uhkasi näyttää rikkinäistä luuta tytöille ja tytöthän kirkui, eivät kuulemma halunneet nähdä rikkinäistä luuta ja poikaa nauratti, kun eihän sieltä luuta näy, vain haava.
Melkoinen vekkuli keksimään jekkuja noinkin tympeästä asiasta.
Pipi ei ole menoa haitannut, ulkoleikit maistuu ja legoja kokoaa näppärästi. Tietysti pipiä käytetään hyvänä tekosyynä jos joku kotihomma ei tahdo maistua.

Tällaista tänne, ei ihan perusarkea onneksi.

Lupa näyttää keskisormea.
Vähän tuhdimpi paketti.


Ulkona mentiin täysillä, vaikka käsi onkin paketissa.


4 kommenttia:

 1. Tulee mieleen miedän pojan kyynärpäämurtuma vuosien takaa. Lapsilla on kyllä mieletön kipukynnys, eikä vauhti hidastu vaikka käsi on paketisssa. Toipumista reippaalle pojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset näköjään kestää paljon ja paranee nopeasti.

   Poista
 2. Voihan sormi sentaan! Aika hienon paketin siihen sai. Ja yleensa nuo ei menoa haittaa paitsi juuri silloin kun pitaisi jotain tehda josta ei tykkaa. :) Tsemppia sormipotilaalle ja hoitohenkilokunnalle kanssa.

  VastaaPoista
 3. Tulee oma lapsuus mielee.. ����❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!