torstai 14. tammikuuta 2016

Uuteen-englantiin saapui talvi

Viime talvi oli karsea, lunta satoi metrin kerralla ja lopullinen lumimäärä oli kaksi metriä, hukuttiin lumeen.
Tänä talvena on ollut juurikin sopivat kelit, jouluun asti oli lämpimiä kelejä ja vuoden viimeisinä päivinä tuli ensimmäiset lumet ja sitä tuli inhimillisesti. Mitä nyt ei meidän pikkuautolla päässyt mäkeä ylös, mutta eihän se ole kummakaan jos huonoilla allseasoneilla ei mäkeä hanskaa. Isossa autossa on hyvät renkaat ja sillä ollaan selvitty. 
Ollaan saatu hattara lunta, eikä mitään vetistä moskaa, mitä yleensä tulee. Lumityötkin on ollut helppo tehdä.
Saisi tämä talvi ollakkin tällainen, pikkupakkanen ja sopivasti lunta. Lapset viihtyisi ulkona ja koko kaupunki ei menisi sekaisin lumimyrskystä. Viime vuonna oltiin 4 päivää ilman sähköä, onneksi asuttiin silloin vielä vuokratalossa, joten siellä oli sähköä, mutta mökissä ei ollut. Meiltä jos menee sähköt, niin samalla menee lämmöt, vedet jne. Hankittiin sentään varmuuden vuoksi generaattori, sillä niin paljoa minulla ei ole eräilymieltä, että haluaisin omassa talossa telttailla.
Ennen en voinut sietää talveja, siksi että oli niin monta pientä puettavaa ja kun viimeisen muksun sai puettua, ensimmäistä pissatti ja itse oli hiestä märkänä, ennen kuin ehti nokkaansa ulos laittaa. Nykyään mulla on helppoa, lapset osaa pukea itse ja käydä ajoissa vessassakin, suorastaan nautin kirpsakoista pakkasista. Vielä kun saisi tuon saunan rakennettua loppuun, niin sais itsensä edes sillä lämpimäksi. 

Aamumaisemat. 
Pikkupakkanen ja sopivasti lunta, se riittää lapsille.

Kukkuu!

Nyt oli hyvä aika etsiä tontin rajoja, sillä tämän metikön aluskasvillisuus on kesäisin tiheää ja punkkista. On meillä iso tontti.

2 kommenttia:

 1. vilkaisin tuota ruisleipà-ohjetta, ulkomailla asuvana kaipaa sità tummaa
  leipàà. Monen kokeilun jàlkeen olen itse laittanut lopulta juuren hapankaalista, kyllà tulee hyvàà niinkin. terveisià vàlimereltà

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että onnistuit! Meillä loppui leipominen allergioiden takia oikeastaan kokonaan. Onneksi täältä saa kaupasta hapankorppua ja ruisnäkkileipää, helpottaa tummanleivän ikävää kummasti.

   Poista

Kiitos kommentista!