maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vuoden työt poltettiin.

Tänään oli vitosluokkalaisen viimeinen päivä ja koululla järjestettiin Grad-party, poika tuuletti oikeen kunnolla kun sai todistuksen käteensä ja iloisilla mielillä lähti kesäloman viettoon ja middle schoolin alkua odottamaan.
Lupasin lapsille, että saavat polttaa kaikki koulupaperit kun kesäloma alkaa ja tänään sitten soiteltiin palolaitokselta lupa nuotion tekoon ja pistettiin notski pystyyn kolmenkymmenen asteen helteessä. Pitihän sitä, kun luvattiin. Lapset saivat polttaa kaikki haluamansa koulutyöt, nuorimainen ei polttanut mitään, ei kertakaikkiaan raski. Kaksi poikaa olisi polttanut kaikki, mutta sisko meni tutkimaan läjiä ja sanoi, ettei kaikkea saa polttaa ja vei salaa niitä talteen, söpöimät työt kuulemma. Tyttö ei polttanut mitään, oli kuulemma laittanut jo roskiin, mutta epäilen suuresti. Meidän neiti kun on oikea hamsteri, joka säilyttää kaiken ja mielellään oman huoneen lattialla. Vanhin poika haaveili polttavansa tietokoneen, sillä on ollut ja on edelleen internettikoulussa, ehkäpä en sitä anna vielä polttaa, minä tosin olen polttanut päreeni jo moneen otteeseen koko internettikouluun.
Tehtiin vielä smorejä notskilla.
Huomenna kaksi menee vielä koulussa käväisemään, vanhin tekee vielä muutaman viikon nettikoulua ja sitten alkaakin loma.
Perjantaina lähdetään vuoden ekalle telttaretkelle Maineen Acadian kansallispuistoon, toivottavasti sää on kohdallaan.

3 kommenttia:

 1. Saanko kysyä, miten tuo internetkoulu käytännössä toimii? Googlellakin varmasti löytyisi paljon tietoa, mutta jotenkin tämä suoraan toisen suusta tuleva tieto kiinnostaa enemmän (ja varmasti myös antaa paljon enemmän). Meilläkin saattaa jossakin vaiheessa olla edessä muutto pois Suomesta - on se sitten miehen kotimaisemiin USA:n tai jonnekin muualle, niin ajatus Suomen koulujärjestelmän jättämisestä taakse aiheuttaa ajatuksia.

  Ja heh - meillä ei tasan kukaan (paitsi mies) polttaisi -mitään-, ollaan me sen verran hamstereita me perheen naiset... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä osavaltio tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja koulunkäyntiin, julkinen koulu, yksityinen koulu, charter koulu, kotikoulu tai internetti koulu. Tuo internettikoulu on oikeasti charter, eli "yksityinen", mutta meidän ei tarvitse maksaa siitä itse mitään. Internettikoulussa on opettajat ja oppilaat tekevät internetin välityksellä koulua. Heidän sivuillaan on koulutyöt ja jokainen saa tehdä omaan tahtiin koulua, tietysti niillä on minimi velvoite, mitä pitää tehdä viikossa. Kokeita tehdään, joko vanhempien valvonnassa tai niillä on internetti"luokkahuone", jonne kirjaudutaan tiettyyn aikaan sisään ja siellä on opettaja ja muita oppilaita. Lisäksi opettajien kanssa soitellaan paljon ja kysellää kuulumisia ja jotkut kokeet on suullisia. Tuossa koulussa voi tehdä myös osan opinnoista, eli vaikka on julkisessa koulussa, niin tuolla voi tehdä ekstrakursseja. Internettikoulu vaatii itsekuria ja tarkkaa aikataulua, että elämä pyörii, mä olen jo totaalisen kyllästynyt tuohon, sillä minä olen se, joka joutuu kokoajan patistamaan ja vahtimaan.
   Meidän osa lapsista menee charter schooliin syksyllä, katsotaan mitä siitä tykkään.

   Ps. toivottavasti tajuat, mun surkeasta suomenkielestä jotakin :D

   Poista
  2. Iso kiitos tästä!

   Ymmärsin - tai ainakin olettaisin, että ymmärsin... :'D Jonkin verran ollaan käyty miehenkin kanssa näitä lävitse, ja aika monimutkaisia asioitahan nää on. Meillä ei onneksi ole ainakaan toistaiseksi kuin yksi potkittava, joten siinä mielessä meillä ei välttämättä yhtä suurta urakkaa olisi, kuin sulla : )

   Ja heh, samassa veneessä ollaan. Kotona tuntuu, että loistan suomenkielelläni ja töissä mut palautetaan jälleen maanpinnalle, kun mikään ei muistu mieleen ja kaiken sortin ihmeellisyyksiä työntyy suusta ihan tahtomattakin ulos. Ehkä vielä joskus tässä kahden kielen viidakossa selviää vähän paremmalla kunnialla... : D

   Poista

Kiitos kommentista!