tiistai 19. heinäkuuta 2016

Uusia ovia ja listan pätkiä -remonttia-

Master suiten ovi. 
Muut sisäovet.

Olohuoneen paneeliseinä.

Kahvat ja saranat laitetiin mustiksi.

On meillä remonttikin edennyt, vaikkei sillä tahdilla mitä minä haluaisin. Uskon, että tämä remontti loppuu, joskus.

Saatiin vihdoinkin olohuoneen paneeliseinä valmiiksi ja olohuone näyttää nyt korkeammalta ja kodikkaammalta. Sohva lähtee vaihtoon heti kun löydän tuohon paremman. Olohuoneessa on listatkin paikoillaan ja maalattuna, enää sieltä puuttuu yksi pistorasia asennus, mutta senhän voi jättää tekemättäkin.

Meidän makuuhuoneen oveksi halusin ehdottomasti ruutulasioven, sillä meidän makuuhuone ja vessa on niin pieniä, että ovi ilman ikkunoita tekisi siitä todella pimeän. Oveen vielä virittelen pitsiverhon.

Muuten ovet on valittu sillä, että ne sattui löytymään jämäeriä myyvästä rautakaupasta törkeen halvalla. Neljästä kokopuisesta ovesta ja tuosta ruutulasiovesta maksettiin alle kaksi sataa dollaria. Normi kaupasta tilattuna emme olisi selvinneet alle tonnilla millään. Hinta siis ratkaisi meidän ovet, mutta rehellisyyden nimissä tuli kyllä nappi valinta tähän taloon. Tässä talossa huonekorkeus on matala, joten nuo ovet lisäävät korkeuden tuntua.

Oven kahvoiksi ja saranoiksi valittiin mustat, luulen että nuo tulivat maksamaan enemmän kuin ovet, mutta hintaa kokonaisuudelle ei siltikään tullut paljoa.

Vielä on pieniä viimeistelytöitä sisällä ja tuo vanhan vessan remontoiminen, ne olisi tarkoitus saada mahdollisimman pian valmiiksi.

Ps. Osasin vihdoinkin laittaa facebook linkin tuohon sivuun, jos et vielä tykkää sivustani, niin nyt ois jo aika. Siellä jaan kaikki postaukset.

8 kommenttia:

 1. Mä en kestä tuota Ektorpia enää yhtään. Tuijotan parhaillaan yhtä Suomessa ja löysin tilalle paljon paremman, mutta hinnassa oli yksi tonni liikaa :-D Ja tänään käytiin katsomassa Ikeassa sohvia ja pojat sitten valkkas uuden. Nyt kun tietäs vielä, millä sen maksaa :-D On tää kuule sohvaongelma poikineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ektorp on mukava istua, mutta ruma :D. Mä en ole löytänyt vielä sopivaa tähän taloon, tarvis olla tarpeeksi iso, mutta ei liian iso ja vielä pomppimista kestävä ja pestävä. Joko hankit tänne päähän uuden sohvan?

   Poista
  2. No en, siellä saa olla Ektorp - panostan mieluummin tänne vähän sitten kestävämpää ja laadukkaampaa :-D Ikeassa nyt pari mun mielestä hyvää ja modernia. Käytiin just eilen testailemassa!

   Poista
 2. Ai vitsi, tosi kivat on noi mustat helat ja rivat ja mitä noita nyt on! Hyvältä näyttää alennus-ovetkin, eihän sitä tarvii kellekkään kertoa, että ostettiin kun halvalla sai. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voi kuitenkin kertoa, ettei tyyli maksa, jos jaksaa etsiä alennuksia ja jämiä :D. Nuo mustat detaljet kyl piristää ilmettä.

   Poista
 3. Iso plussa mustista yksityiskohdista minulta myös! :) Meillä mies on alkanut puhua, että voitaisiin ovien vaihdon yhteydessä miettiä nuppeja - katsotaan, kuinka vaimo lämpeää asialle. "Harmi", ettei niitä oikein löydy Suomesta ;)

  Meiltä muuten löytyy tismalleen samanlainen Ektorp, samalla kankaallakin - niin täältä nykyisestä Suomenkodista, kuin aiemmasta kodista Midvalessakin... :-D On se vaan hyvä istua, eikä onneksi kovin pahasti vielä omaan silmään käy - olisihan se joskus kiva päivittää sohva vähän laadukkaampaan, mutta eiköhän tuo vielä aikansa mene.

  On muuten jotenkin muutenkin tosi virkistävä nähdä noin ihanan vaalea tyyli - muistankohan mä jostain aiemmasta postauksesta / sekoitankohan / muistankohan väärin, vai oliko teillä vaalea keittiökin? Mikään mua ei muuten turhauttanut niin paljon meidän aiemmassa asunnossa kuin se, että kaikki kodinkoneet oli mustat, kaapit tummaa tammea ja tasotkin jotain ihan supertummaa graniittia... Miksi piti tehdä muuten niin ihanasta ja valoisasta asunnosta tumma ja tunkkainen! Kraah. No, nyt onneksi on Suomikodissa vaalea keittiö :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ektorp on kyllä mukava istua, mutta kun meidän olohuone tai oikeasti koko talo on miniatyyri versio, niin tuo on aivan liian raskas tähän taloon.
   Täällä yleensä vain halvat vuokratalot on valkoisia sisältä, muissa taloissa on ties miten montaa väriä ympäri taloa ja saan päänsärkyä jo ajatuksesta, että seinät olisi haalean keltaiset.
   Keittiö on myös valkoinen, ovet mustilla nupeilla ja välitilan laatatki tulevat olemaan valkoiset. Pienessä tilassa saa vähän avaruutta, kun värimaailma on vaalea.

   Poista
 4. Kylläpä näyttää kivalta nuo mustat yksityiskohdat! Hyvin sopii.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!