maanantai 22. elokuuta 2016

Elämä Balanssiin

Syksy tulee ja kaikki lapset menee kouluun. Minä saan vihdoinkin huokausta helpotuksesta, edes hetken verran päivässä.
Ostin itselleni Balanssivalmennuksen, joka alkoi viime maanantaina, sinne tosin voi tulla vielä jos innostut. Tarkoitus on saada joku balanssi tähän elämään, syömisen ja ajattelemisen suhteen ainakin. Kaikkeenhan ei voi itse vaikuttaa.
Balanssivalmennus on tähän mennessä ollut kyllä erittäin mielenkiintoinen ja hyvä, voin suositella sitä jo nyt.
Valmennuksessa pitää miettiä mitä elämältään haluaa, kirjoittaa asioita ylös ja tehdä toimintasuunnitelma. Minun elämä on pyörinyt hyvin pitkälti kotiäitimoodissa, ruuanlaittoa, pyykinpesua, lasten hoitoa jne. Minä itse on ollut hunningolla, niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Olen kuvitellut, että itselle otettu aika on vääränlaista itsekkyyttä. Olen vaatinut itseltäni liikoja ja varmasti myös muilta. Olen suorittanut elämää, jonka joka muu on minulle käsikirjoittanut, olen siis pakoillut vastuuta. Vastuuta omasta elämästä.
Pikku hiljaa pitää siis opetella elämään omaa elämää, oppia tekemään virheitä ja nousemaan uudelleen. Opetella uusia tapoja ja tottumuksia. Opetella ajattelemaan eritavalla ja treenata aivoja.
Siinäpä on opeteltavaa, onneksi todella mielenkiintoista opeteltavaa.
Viime päivinä olen opetellut tekemään ainakin kerran päivässä jotain mieluista.
Kävin ostamassa maaleja ja taulupohjan, pääsen taas taiteen pariin. Voin maalata vaikka viisi minuuttia silloin tällöin ja huomaan taas jaksavani paremmin.
Ostin rautakaupasta myös muurauslankaa ja aloitin virkkauksen, tytär tarvitsee jumppapussukan. Katsotaan tuleeko tuosta mitään, ainakin se on hyvä aivojen lepuutin, vaikka lopputulos voi olla mitä vaan. Lisäksi olen korjannut keväällä tehtyä työtä, noukkinut valtaisia tomaatteja omalta pihalta, pilkkonut raparperia pakkaseen ja syönyt tuoreita porkkanoita. Oma sato kyllä motivoi puutarhan pitoa, ensi vuonna haluan enemmän.
Vielä on paljon opittavaa, joka päivälle riittää jotain uutta. Tavoitteena on aamuisin herätä niin, että odottaa jo jotain kivaa päivän aikana tapahtuvan.
Pienin askelin kohti tavotteita, yksi askel kerrallaan. Siinäpä on "mullehetikaikkinyt"-ihmiselle opeteltavaa.

Muurauslankaa rautakaupasta.

Lehemä, taidetta olkkarin seinälle. Katsotaan mitä tuosta syntyy.

Pieniä kurpitsoja, ei vaan tomaatteja. Omia, luomua ja läheltä.

6 kommenttia:

 1. Helposti sitä perheen kanssa touhutessa itsensä jättää kakkoseksi. Oikein mukavia juttuja sinulla itseensä panostamiseksi tekeillä! Vautsi, tuo lehemä on hienosti piirretty, taitava olet!

  VastaaPoista
 2. Minuakin kiinnostaisi saada elämä balanssiin ja jotain tarttis todella tehdä. Voitko kertoa sen verran Balanssivalmennuksen ruokapuolesta, että kuinka yksityiskohtaiset ruokailuohjeet tulee ja minkä tyyliset? En ole mitään viherpirtelötyyppiä, mutta kasvikset ei muuten ole ongelma. Liika vapaus syömisissä voi koitua minun kompastuskiveksi. Kiitos jos ehdit vastata. :)

  Hyvää alkusyksyä!

  T: Kaisla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, olin näköjään säätänyt asetuksia ja en tajunnut tarkistaa kommentteja aikaisemmin.
   Ruokapuoli on hyvin simppeli, siinä annetaan oikeat määrät proteiinia, rasvaa ja hiilareita. Kasviksia suositellaan syömään tietty määrä jne. ei mitään hifistelyä ja niistä raaka-aineista saa tehtyä maittavaa ruokaa. Ruoka on puhdasta ja käsittelemätöntä, siinäkai se pää idea. Tietysti sitä pitää syödä riittävästi, moni syö liian vähän.

   Poista
 3. Mitenköhän sen saisi toteutettua, et ois joka päivälle jotain mieluista. Kun just joka aamu täällä se fiilis, ettei huvittaisi herätä. Suomessa sitä ei ollut kertaakaan 2kk aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan haaveita toteuttamaan, pienin askelin joka päivä. Kirjoittaa tavoitteita ylös ja sitten vaan matkaan. Jokapäivälle jotakin pientä, kirjoittaa vaikka joka ilta ylös seuraavan päivän tavoitteet, jolla pääsee lähemmäksi sitä isoa tavoitetta.
   Toinen mikä voi olla hyvä, niin testaamaan uusia juttuja. Erilaisia liikuntalajeja, taidenäyttelyitä, workshoppeja, jne. Niistä voi löytää myös sosiaalista elämää. Ja ainahan sä voit meille ajella, mennään syömään tai karataan jonnekin lämpimämpään paikkaan :D

   Poista

Kiitos kommentista!