lauantai 25. helmikuuta 2017

Hulluja nuo suomalaiset!


Se on kuulkaas jännä juttu, että mitä sitä tuleekaan raahattua matkalaukussa tänne. Semmoisia juttuja, joita ilman elämä on ankeaa, hankalaa ja tylsää tai oikeasti sellaista mihin on tottunut ja hyväksi todennut.

 Nyrkkipyykkiä pestessä olen kaivannut pesuvatia. Sellaista mieluisaa ei ole täältä löytynyt. Lörppömuovisia kertakäyttöjuttuja löytyy kyllä, mutta en tykkää ostaa sellaista mikä kestää hetken ja on oikeasti roskaa jo ostettaessa. Suomen reissulla pujahti laukkuun kaksi Orthexin vatia ja ovat jo kovassa käytössä.

 Suomessa asuessa meillä ei ollut ainoatakaan muumimukia tai oikestaan mitää Arabiaa kaapissa, sillä niitähän sai kaupasta, joten ne oli jotenkin niin kuluneita juttuja. Ajattelin tänne muuttaessakin, etten sellaisia edes kaipaa, mutta jännä homma, kaikenlaiset Suomi-jutut on nyt in meidän talossa. Harmi vaan, että matkalaukkuun saa laittaa vain 23kg ja se menee äkkiä täyteen. Viime reissulla lähti mukaan 3 Taika-mukia ja kaksi Muumia, Marimekkoa olen ostanut täältä. Hankinta listalla oli Marimekon kulhot ja lautaset, mutta huh, ne painaa. Oli muuten kiuaskivetkin listalla, mutta nekin jäi vielä ostamatta.

Tämä on varmaan näitä hulluimpia juttuja. Tiskiharja! Suomalainen tiskiharja, ihan paras. Uskokaa pois. Ennen ostin Pirkan ja Rainbow harjoja, jotka ovat tosi laadukkaita, kestävät kuukaudesta toiseen, kun välillä pesee ne tiskikoneessa. Tällä kertaa ostin Sinin vaihtopäitä ja Ystävän suosituksesta ostin luonnonharjaksilla ja on muuten hyvä! Tiskiharjoja on nyt seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ainakin.
 
 
Tyrnijauhetta käytän päivittäin ja sitä ostan aina mukaani, sillä täältä en ole moista löytänyt. Harmi vaan, ettei sitä koskaan ole tarpeeksi, vaikka paljon ostankin.


Suomalaiset tilaa Usasta lisäravinteita ja minä raahaan niitä Suomesta tänne. Lääkäri määräsi mulle päivittäiseen käyttöön kalaöljyä ja hetken verran etsittyäni hyvää ja luotettavaa öljyä tulin siihen tulokseen, että Suomesta saa parasta. Käytän öljyä missä on e-epaa ja se on muuten täällä reseptilääke ja kallis, Suomessa sitä voi ostaa joka marketista ja hintakaan ei mielestäni ole paha. Ostin myös lapsille kalaöljyä.

Ostin vielä paljon muutakin, mm. hammastahnaa, katsotaan loppuuko lapsien hampaiden reikiintyminen. Kirjakaupasta lähti myös kirjoja mukaan. Viime hetkellä kävin Jumbon Akateemisess kirjakaupassa ostamassa Biohakkerin käsikirjan ja voin suositella kirjaa kaikille, jota oma hyvinvointi kiinnostaa.

Ikävä jäi suomalaisia lastenvaatteita ja Ruskovillaa. Netistäkin niitä voi tilata, mutta kun postimaksut on järjettömiä ja kun ei voi oikeen sovittaa.

Ulkomailla asuessa on ymmärtänyt kuinka laadukasta suomalaiset osaakaan tehdä, vielä suomalaisilla on oppimista siinä, miten se kaikki markkinoitaisiin myös ulkomaille tiputtamatta laatua.


8 kommenttia:

 1. Ehkä oudoin asia jota itse olen kaivannut oli kuivatut herneet, että olisi saanut tehtyä kunnon hernekeittoa :D. Englannin kuivatut herneet on jotenkin erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla, että muutkin tuovat "hulluja" juttuja Suomesta. Harmittaa kun unohdin ostaa Turun sinappia :D. Kaikkea sitä muka luulee tarvitsevansa.

   Poista
 2. Tiskiharjat, tiskirätit, hammastahnan ja palamäntysuovan tuon Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntysuopaa tuon minäkin, sillä rakastan sen tuoksua.

   Poista
 3. Laatu on minullekin se, mitä olen kaivannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on toisinaan vaikea täältä löytää, mut kuulin just vinkin, että jos haluaa laadukkaita muoviastioita, niin kannattaa etsiä Korealaisia. Walmartit yms, mä kierrän kaukaa.
   Retkeilytarvikkeitakin olen yrittänyt etsiä, siis laadukkaita sellaisia, mutta niitä on myös hankala löytää. Ostettiin viimevuonna REI:n teltta ja se vaikuttaa suht laadukkaalta, niiden tuotteita on muutenkin kehuttu. Lisäksi ulkoilupuolelta LLBean on laadukas merkki, tosin hintava.

   Poista
 4. Minähän sanoin... ! :)
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sanoit! Kiitos vinkistä, tuo toimii loistavasti ja on kovassa käytössä.

   Poista

Kiitos kommentista!