torstai 18. elokuuta 2016

Telttailua New Yorkissa osa 3


Torstaina leirintäalueelta piti poistua aamu kymmeneltä viimeistään. Me yllätettiin itsemme ja olimme valmiina jo yhdeksältä. Harvinaista meiltä aamu-unisilta. Ajettiin Long Islandin kärkeen Southamptoniin, matkalla pysähdyttiin aamupalalla peri amerikkalaiseen Denny's ravintolaan, ei uskallettu enää ottaa riskiä uusien ravintoiloiden suhteen, vaan ajettiin tuttuun ravintolaan.
Southamptoniin saavuttiin hyvissä ajoin, käytiin Main streetillä kävelyllä ja kolusin kalliita putiikkeja läpi, löysin jopa itselleni ja tyttärelleni flipflopit. Reissun tavoitteena oli löytää itselleni hieno kangaskassi, mutta sellaista en löytänyt ja ne kassit mitä löysin olivat niin hinnoissaan, että saivat jäädä kauppaan.
Southampton on Amerikan kalleinta aluetta asuntojen suhteen ainakin, seitsemällä miljoonalla voit saada sieltä tontin, valmis talo maksaa sitten jo reippaasti enemmän. Southamptonissa pörää siis lähinnä miljonäärejä ja julkkiksia, onneksi olen niin tietämätön julkkiksista, etten kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Tosin huomasin sen, ettei siellä kukaan kulje kamera kaulassa ja kuvaa. Siellä asukkaille annetaan rauha olla ja rentoutua. Eipä siis tullut siellä kuvattua, tosin siellä oli niin kuumakin, että energiaa ei edes riittänyt kuvaamisen miettimiseen. Ylläoleva kuva on ainoa koko kaupungista.
Taloista siellä ei saa otettua kuvia, sillä niitä peittää korkeat pensasaidat ja porteilta löytyy vartioita, joten ajeltiin vaan ympäri ja ihasteltiin hienoja pensasaitoja.  Jotta ajomatka kotiin ei olisi pitkä, niin varasin lautamatkan Orient pointista New London Connecticutiin. Säästyi ajoaikaa kolmisen tuntia. Lautta maksoi yhteensä $110 koko porukalta ja autolta. Matka kesti yhteensä puolitoista tuntia.
Olin varannut meille paikan kello 19 lautasta, mutta me oltiin niin ajoissa, että meille annettiin vaihtoehdoksi lähteä puoltatuntia aikaisemmin pikkulautalla. Pikkulauttaan mahtui n.20 autoa. Lähdettiin sitten pikkulautalla, sillä ajattelin, että ollaampa aikaisemmin kotona.
Lauttamatka meni leppoisasti ja kannella tarkeni t-paita päällä koko matkan.Sen verran ehdittiin Orient Pointissa olemaan, että löydettiin sieltä Orient beach state park ja käytiin siellä jalkoja uittamassa ja leikkimässä puistossa. Atlantissa oli tosi lämmintä vettä ja harmitti kun jätin uimapuvut kotiin. Seuraavalla reissulla voidaankin mennä suoraan tuonne state parkkiin viettämään päivää ja skipata kaikki kaupungit, park oli tosi rauhallinen ja todella siisti.

Vaikka reissu ei mennyt suunnitelmien mukaan, niin silti oli kivaa käydä katsomassa ja eksymässä. Suosittelen telttailua New Yorkissa ja tutustumaan sen lähialueisiin. 

2 kommenttia:

 1. Paljon kerkesitte näkemään ja kokemaan eksymisineen kaikkineen :)
  Tuo telttaretki New Yorkissa kuulosti vallan erikoiselta, sellainenkin onnistuu näköjään. Aina oppii uutta :)
  Hienoja kuvia taas!
  t. Miiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kahdessa päivässä ehtii paljon ja vielä enemmänkin olisi ehtinyt, mutta hikisessä teltassa "nukkumisen" jälkeen ei jaksanut. :)

   Poista

Kiitos kommentista!