maanantai 15. elokuuta 2016

New Yorkissa telttailu

Tiesittekö että New York Cityssä voi telttailla?
Me kuultiin ystäväperheeltä, että Staten Islandilla on pieni campingalue, jossa voi telttailla ja pitihän meidän se testata. New York Cityyn on pitänyt mennä jo aikaisemmin, mutta homeisten hotellien takia ei olla uskallettu mennä, uudet hotellit ovat taas niissä hinnoissa, ettei meillä ole varaa sellaiseen. Meiltä NYC:iin ajaa noin neljässä tunnissa, matka taipui kivasti ja ruuhkiakaan ei juuri ollut. Mitä lähemmäs NYCiä lähestyttiin, sen rähjäisemmiksi tiet muuttuivat, tiet ovat luokattoman huonossa kunnossa ja teiden varsilla on roskaa, ensi vaikutelma oli rähjäinen.


Keskeneräisiä tietymaita oli joka paikassa ja tiet olivat kuin tilkkutäkit, sieltä täältä korjattuja.

Campingalue oli siisti. Campingalue sijaitsee Rannikkovartioston alueella, alueen portit suljettiin ilta kymmeneltä ja alueelle pääsi vain leirintäalueen lupalapun kanssa yöaikaan, päivisin portti oli auki ja alueella oli kaikkien käyttöön tarkoitettu ulkoilualue. Saatiin ihan rauhassa nukkua, eikä tarvinnut pelätä, että joku kadun asukki olisi tullut unta häiritsemään.


Campinalue oli melkein Verrazano sillan alla. Vaikka kyseisellä sillalla on 12 kaistaa, kuusi kaistaa per kerros, niin liikennemelu ei juuri häirinnyt. Mitä nyt hälytysajoneuvot ja liikennettä seuraava helikopteri mölysi silloin tällöin.

Staten Islandilta pääsee lautalla ilmaiseksi Manhattanille, campingalueelta on n. 20 minuutin ajo matka lautalle ja auton pysäköiminen maksaa $8/päivä lauttarannassa. Myös bussilla pääsee leirintäalueelta suoraan lautalle, sitä ei kokeiltu. Lauttoja kulkee ympäri vuorokauden n. puolen tunnin välein.


Lauttamatkalla Manhattanille näkee myös hyvin vapaudenpatsaan, kiikarit kun olisi olleet mukana, niin olisi nähnyt enemmän, mutta yllättävän hyviä kuvia saatiin otettua. Jos haluaa siis budjettimatkailla, eikä halua maksaa Vapaudenpatsaan lautasta ryöstöhintaa, niin suosittelen ottamaan tuon Staten Island ferryn ja kurvailla sillä katsomaan vapaudenpatsasta, meidän lapsille riitti tuokin hyvin.

Ensimäisenä iltana käytiin Manhattanilla pienellä kävelyllä, siis todella pienellä. Nuorimainen oli flunssassa ja puolikuntoinen ja vanhimmalla oli isot rakot jaloissa, eikä pystynyt paljoa kävelemään, sen verran päästiin kuitenkin Manhattanin tunnelmaan, että virtsan haju tunki joka porttikongista ja syvennyksestä, katukauppoja oli joka paikassa, ihmisiä oli kerjäläisesta hyvintoimeen tulevaan ja kaupunki vaikutti rähjäiseltä.

Jatkuu seuraavassa osassa.

4 kommenttia:

 1. Voi kun hienoja kuvia vapaudenpatsaasta! Jatkoa odotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat on otettu pitkällä putkella, joten ei ole kovin tarkkoja.

   Poista
 2. Enpäs ole koskaan edes ajatellut, että NYC:ssa voisi telttailla. Varmasti hauska ja erilainen kokemus! Minäkin olen skipannut kalliin ja ruuhkaisen vapaudenpatsasreissun ja tiiraillut patsasta tuolta samaiselta lautalta. Ajeltiin lautalla Staten Islandille ja samantien takaisin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan olisi käynyt mielessäkään, että NYC:ssa voi telttailla, onneksi kavereilla oli kokemusta ja siksi tuonne osattiin. Nykissä kaikki on muutenkin kallista, niin hyvä, että siellä menee edes yksi ilmainen lautta :D

   Poista

Kiitos kommentista!