keskiviikko 17. elokuuta 2016

Telttailua New Yorkissa osa 2


Telttailussa lasten mielestä on parasta nuotio. Nuotio on pakko polttaa, vaikka ulkona on 30 celsiusta, se nyt vaan pitää olla. Nuotion äärellä istutaan ja meditoidaan. Paras tapa rauhoittaa lapset iltapuuhiin, kokeilkaapa vaikka. New York Cityyn voi siis mennä kirves ja puukko mukana ;). Tosin pidä huoli, ettet kuljeta niitä julkisissa kulkuvälineissä.

New Yorkilaista pitsaa kehutaan jokapaikassa ja ekana iltana etsittiin pitseria mistä saa myös maidotonta ja gluteenitonta pitsaa. Olihan se hyvää ja törkeän kallista. Seuraavana päivänä mentiin saman pitserian toiseen paikkaan ja tilattiin samaa pitsaa, saatiin homeista pitsaa ja glutenittomaan pitsaan oltiin laitettu leivitettyä kanaa, joten aina ei kannata luottaa ravintoloiden nettiarvosteluihin. En tiedä miksi minulla on huono tuuri ravintoloiden suhteen, kun edellisellä telttareissulla sain salaatin käytetyllä laastarilla terästettynä.
Laiskuuksissamme ajattelimme lähteä omalla autolla Manhattanille julkisten kulkuneuvojen sijaan ja se oli iso virhe. Ulkona oli kosteus yli 90% ja kuumuutta reippaasti päälle 30 celsiusta, lisäksi nuorimainen oli puolikuntoinen ja vanhimman kantapäät isoilla rakoilla, joten kuvittelimme, että pääsemme helpommalla kun menemme omalla autolla. Leirintäalueelta Manhattanille ajaa alle tunnissa, lisäksi joutuu maksamaan kaksi tietullia $8 per tulli. Manhattanilla parkkeeraus onnistuu, jos ajaa pikkuautolla, mutta meidän möhköä ei otettu parkkihalliin ja tienvarsilla ei ollut paikkoja. Ajeltiin reipas kaksi tuntia Manhattania ristiin rastiin ja yritettiin etsiä möhkölle sopivaa koloa, mutta ei löytynyt. Lapsia pissatti ja nälkäkin kurni, joten laitoin navigaattoriin Ikean osoitteen ja ajettiin Brooklynin Ikeaan syömään. Ikeassa on ilmainen parkkeeraus ja möhkötkin mahtuu parkkiin. Lisäksi sieltä pääsee lautalla Manhattanille muutamalla dollarilla, olin vaan jo niin väsynyt ja tympääntynyt, etten jaksanut edes ajatella enää meneväni koko sakilla Manhattanille. Palattiin sitten takaisin leirintäalueelle ja käväistiin kaupassa New Jerseyn puolella. 

Reissu meni siinä mielessä pieleen, ettei päästy sinne Central Parkkiin picnicille, tosin silloin satoi myös vettä, eikä nähty niitä mitä oli tarkoitus nähdä. Pörrättiin omalla autolla pitkin Manhattania ja pelkäsin kokoajan, että joku ajaa kylkeen. En muuten suosittele kenellekkän Manhattanilla ajelemista, siellä on ihan kaheli liikennekulttuuri. Suosittelen käyttämään Uberia tai bussia. Metroon minua ei vapaaehtoisesti saa.

Juttu jatkuu vielä yhdellä postauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!