keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tee se itse-remonttiMeidän remontti alkoi 20.11.2014 eli kohta kaksi vuotta sitten.
Ollaan tehty ihan järjetön työ tämän talon kanssa ja eletty rempan keskellä koko ajan ja nyt alkaa mennä mammalla hermo. Ei jaksa enää, kun työkaluja on joka nurkassa. Keskeneräiset paikat alkaa olla jo niin tuttu näky, ettei niihin kiinnitä huomiota. Kuraa ja muraa kantautuu pihalta sisälle, koska pihaa ei olla ehditty laittamaan. Eteistä ei oikeastaan ole, joten iltaisin saa imuroida paunan verran hiekkaa lattioilta. Tilaa on auttamattomasti aivan liian vähän ja sekin vähän kesken.
Kesällä jo mietittiin myydäänkö koko mökki ja etsitään uusi ja isompi. Käytiin katsomassakin muutamaa kohdetta, mutta eipä ole mitään järkeä ostaa kalliilla valmiiksi sisäilmaongelmaista uutta taloa, jossa piha on postimerkin kokoinen ja sitä eteistä ei vaan ole. Amerikkalaisten mukaan eteistä ei näköjään tarvita, sisälle lompsitaan suoraan olkkariin tai keittiöön. Ei kiitos.
Ajateltiin sitten, että meillähän on kellari, joka ei oikeasti edes ole kellari, ainoastaan yksi seinä on maatavasten, muuten tuo on ihan maanpinnalla ja ovi suoraan ulos. Kellarissa olisi samanverran käyttämätöntä tilaa kuin nykyisessä asuinkerroksessa. Suunnittelin sitten remontin kellariin. kaksi makuuhuonetta, kodinhoitohuone, kylpyhuone, eteinen ja familyroom. Lisäksi muutama ikkuna lisää, yksi ulko-ovi lisää ja nykyisen oven vaihto. Sovittiin sitten, että tehdään tuo kellari asuttavaksi, saataisiin ne muutama makuuhuone lisää, mitä kipeästi kaivataan ja se eteinen. Lisäksi saataisi iso kodinhoitohuone nykyisen tilalle. Meillähän on nykyinen kodinhoitohuone yläkerrassa ja toimiihan se, mutta on se pieni. Purettaisiin tuo pois tuo kodinhoitohuone ja tehtäisiin siitä ruokahuone, sillain saataisi olohuonekin. Meidän olohuone on nykyään monitoimihuone.
Sovittiin, että kellari remonttiin palkataan joku firma, sillä meillä ei ole enää energiaa, eikä aikaa moiseen.
Alkuun tietysti pitää tehdä vesieristys ulos ja kysyttiin kolmelta firmalta tarjousta. Tarjoukset oli ihan poskettoman kalliita, väitän, että sillä oli jotain vaikutusta, että haluttiin laittaa patolevyt, joita täällä ei ole tapana laittaa. Ko. firmojen itsetunto ei riittänyt siihen, ettei hyväksytty hiedän ehdottamaa vesieristystä, joten tekivät hinnakkaan tarjouksen, ettei me oteta sitä. Ei siis auttanut muu kuin itse alkaa taas hommiin. Vanhin poika kaivoi käsin yhden seinustan ja tänään mies kaivoi kaivurilla muut seinusta ja salaojille paikat. Huomenna jos saisi patolevyt ja putket paikoilleen ja loppuviikosta pääsis täyttämään montut.
Sen jälkeen kun tuo vesieristys on tehty, niin sopimaan remppafirman kanssa kellarin aikataulusta ja siitä, mitä me sinne halutaan.
Vielä on meilläkin remonttia jäljellä, sillä tuo kylpyhuone ei ole vielä täysin valmis ja yläkerrasta puuttuu väliovia ja yksi seinä pitää paikata, niin ja vaatekaapit yhteen huoneesee, nekin vielä.

Alkaa tosiaan tämä remontti tulla jo korvista. Meillä ei ole ollut kuin muutama viikonloppu vapaana viimeisen kahden vuoden aikana ja rannikollakaan ei olla käyty. Ajattelin, että käyn sitten talvella tuolla Atlantin rannalla, kun kesällä ei kerinnyt.

Vinkki vielä niille jotka harkitsee itse remontoivansa talon, älä edes harkitse.

2 kommenttia:

 1. Remontointi on kivaa jos ei se veny liian pitkäksi. Meillä oli vuosi sitten huusholli sekasorrossa monta viikkoa ja kyllä se tympi jo lopussa!
  Paljon olette jo tehneet, mutta onhan tuota vielä edessäkin, stemppiä loppuremppaan! Niinhän sitä sanotaan, että lopussa kiitos seisoo :P
  t. Miiru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Sitä nyt tarvitaan. Hienohan tästä tulee, vaikka itse sanonkin ;).

   Poista

Kiitos kommentista!