maanantai 20. helmikuuta 2017

Remontin remontoimista, jokohan tämä loppuisi?

Vanha kone oli laskenut alleen.

Yllättävän iso alue kastui.

Kun kone on just hajonntut ja ketään ei kiinnosta tiskata.

Uusilattia asennettu, vielä vahaus, niin näyttää samalta kuin vanha.

Hankittiin sitten ihan pesukoneen näköinen kone, oli halvempi ja vanha etulevy oli jo sen verran elämää nähnyt.

Kun tulin Suomesta kotiin ja astelin portaat ylös yläkertaan haistoin makean homeen. Juuri sellaisen mikä täällä joka toisessa kodissa haisee, muttei meillä ennen ollut haissut.
Ajattelin, että siivosta päätellen pyykkiä ei ole juurikaan pesty, joten olisikohan pyykinpesukone homeessa, sillä siinä oli vielä eripesuaine käytössä mitä normaalisti. Putsasin pesukoneen ja ostin paremman pesuaineen ja haju pysyi silti.
Lapsilla sahasi kuume ylös alas ja vaikutti kipeiltä, mutta ei kuitenkaan tavallisesta flunssasta kärsiviltä.
Aloin samana iltana urakoimaan ja siivoamaan, raksapölyä oli levinnyt oikeen huolella yläkertaan ja eihän täällä kukaan ollut ehtinyt siivota. Siivosin pari päivää ja ihmettelin keittiön lattiaa pestessä, että lattian saumat on nousseet ylös. Syytin jo kotona olijoita sottaisesta elämästä ja motkotin niille, että jos sinne lattialle tippuu vettä, niin se pitää kuivata heti.
Meni muutama päivä ja ihmettelin itselläni ihmeellisiä oireita. Kurkkasin taas keittiön lattiaa ja sehän oli vaan mennyt pahemmaksi.
Mies otti etusokkelin pois ja laitettiin kone päälle, eikä aikaakaan, kun lattialla oli kunnon lätäkkö. Ties kuinka kauan tiputellut vettä, sillä sehän oli mennyt suoraan yhdestä saumasta lattian alle muovin väliin.
Soitto vakuutusyhtiöön ja jo seuraavana päivänä käsi arvioitsija arvioimassa mitä asialle pitää tehdä. Vieläkään tosin ei ole tullut päätöstä. Perjantaina meni miehellä hermo koneettomuuteen, joten repi vanhan koneen pihalle, lattian auki ja kaikki homeiset ja myrkkyä erittävät materiaalit pois ja kuivaus päälle. Lauantaina oltiinkin Ikeassa evakossa ja vielä illan päälle ystävällä kylässä.
Tänään oli jo mahdollista asentaa uusi lattia ja vielä on pesukoneen asennut menossa, ehkäpä jo huomenna pääsee käsin tiskaamisesta eroon. Ja toivottavasti lapset ymmärtää nyt, kuinka helppoa tiskien laittaminen on koneen kanssa, muutaman päivän käsitiskien jälkeen.

Meillä on tapahtunut muutakin tässä talossa, tosin positiivista. Meillä on yksi makuuhuone enemmän, familyroom ja eteisaula, niistä postaan heti, kun saan siivottua sen alueen ja muutaman listan maalattua.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että nenäsi haistoi vesivahingon eikä tilanne päässyt pahemmaksi. Nyt kelpaa pestä astioita uudella koneella :)

   Poista
  2. Kyllä oli hyvä, että luotin hajuaistiini ja aloin tutkimaan mikä on vikana. Pahimmassa tapauksessa alakerran katto olisi mennyt pilalle, sillä meillä on keittiö yläkerrassa, nyt selvittiin pienellä remontilla, vaikka sekin kyllä harmittaa.

   Poista

Kiitos kommentista!