keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Jospa tänään olisi parempi päiväEilen tuli jälleen uutisia miehen työpaikalta. Asia ei suoraan kosketa meitä kuin ihan pienesti, mutta kilahdin. Tuli kyllä niin maahanmuuttaja fiilis, mitään et voi suunnitella eteenpäin tai voihan sitä, mutta voi varautua myös siihen, että suunnitelmat voi muuttua salaman nopeasti ja mitään et voi itse asialle tehdä. Voisin tehdä joskus postauksen ulkomailla asumisesta, mutta täytyy vielä harkita sitä, minua kun muutenkin syytetään negatiivisestä asenteesta ja siitä tuli ehkäpä negatiivisempi kuin positiivisempi. No sen nyt sanon, että maahanmuttajana olet mamu, kakkosluokan kansalainen ja se pitää vaan hyväksyä.

Sain suunniteltua uuden kodin keittiön ja hinta-arviokin on valmiina. Löysin lattian taloon tai siis tiedän mitä haluan, nyt vaan pitää etsiä paikka mistä sen voi tilata. Keittiönkin tilaan Ikeasta, enkä mene sitä hakemaan vaikka Ikea on tunnin ajon päässä. Se nyt sattuu olemaan toisessa osavaltiossa ja joutuisin maksamaan verot sinne, joten säästän ja tilaan kotiin netistä.

Ajattelin haudata kodari haaveen ja tehdä taloon master makkariin kylppärin, täällä kun sitä kylppäriä arvostetaan enemmän kuin kodaria. Saan kyllä mini kodarin tehtyä, kunhan suunnittelen hyvin.

Haavelistalla on vielä kiertoilmatakka. Mulla ei ole hajuakaan mitä ne maksaa, mut sellainen nyt täytyisi saada. Täällä kun tulee lumimyrsky, niin sähköt saattaa olla poissa päiviä ja sähkölämmiteisessä talossa jäädytään hetkessä ilman varajärjestelmää. Suomessakin sataa lunta, mutta sitä satas sillain kivasti ja nätisti, täällä sitä tulee tuulen kera ja järkyttävän paljon kerralla. Lisäksi se lumi täällä on yleensä sellaista loskalunta, joka painaa miljoona kiloa. Mistään kauniista pöllylumesta täällä on turha haaveilla, sitä löytää laskettelukeskuksen lumitykin jäljiltä rinteestä.

Eilen täällä oli todella lämmintä, taisi käydä +20 asteen ja lauantaiksi on luvattu lunta. Toivon ja rukoilen, että lumiennusteet on menneet pieleen. En oikeasti kaipaa lunta ollenkaan.

ps. Poju on nauttinut kauniista päivistä rälläämällä pitkin maita ja mantuja. käytiin myös ostamassa linnunruokintatalo, joka sai maalia kylkeensä. Nyt talo odottaa uuden kodin kauppojen vahvistumista, että päästään lintuja ruokkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!