tiistai 10. helmikuuta 2015

Bertta nukkuu parakissa -Kylähullu haaste!

Juttu täällä!

Näin Suomessa.

Eikö löytyisi tahoa, joka järjestäisi keräyksen Bertan perheelle rakennuksen rahoittamiseen? Firmaa joka lahjottaisi työvoimaa ja tarvikkeita. Kilttejä ihmisiä, jotka lahjottaisivat rahaa. Eikö löytyisi talkoolaisia tekemään tuota?
Tiedän että Suomessa talkootyöstäkin on tehty mahdottoman vaikeaa ja verottajalle siitäkin pitää ilmoittaa, mutta nyt kannustan kansalaistottelemattomuuteen ja antamaan apua tuolle perheelle. Tiedän senkin, että siellä on monta muutakin perhettä pulassa, vanhuksia jätetään hoitamatta, sairaat ei saa hoitoa jne. Hyvinvointi valtio, jossa pahoinvointi lisääntyy.

Mitenpä ois jos me kaikki alkaisimme välittämään itsestämme, perheestämme, läheisistämme, naapureistamme jne. Ei kysellä lupia siihen, kysellään vaan ihmisiltä kuulumisia ja jokainen auttais sen minkä pystyis. Valtiota ei valitettavasti kiinnosta mitä sinulle kuuluu, sitä kiinnostaa vain ja ainoastaan se, että saa sulta verorahat ja et vaan varasta siltä "heidän" rahojaan. Sitä ei kiinnosta saako joku mummo hoitoa, saako sairas hoitoa, saako hoitajat tarpeeksi lomaa ja rahaa. Ei tosiaan kiinnosta, ainut mikä kiinnostaa on, että miltä se julkisivu näyttää muulle maailmalle. Kunhan kulissit on kunnossa, niin ei haittaa vaikka paska haisis keskieurooppaan asti.
Täälläkin Suomi tunnetaan hyvistä Pisa-tuloksista ja "ilmaisesta" sairaanhoidosta. Kukaan ei ole tänne kertonut, että sairaanhoitoa saa, jos on sen verran terve että sitä osaa vaatia. Koulussakin selviää, jos on sen verran paksunahkainen, että selviää siitä ilmapiiristä ja koulumatkoista. Ei sellaisia kerrota ja jos joku uskaltaa kertoa vähän, niin hänhän valehtelee, likaa kulissia. Sellaista se on valtioissa, yhteisöissä, perheissä jne.

Haastan kaikki kylähulluiksi, jotka moikkaa naapuria ja kantavat naapurin kauppakassit ja kysyvät mitä naapurille kuuluu! Meidän elämä kun oikesti pyörii hyvin pienellä alueella, koti, kauppa, koulu, työpaikka, harrastukset jne. Ei tarvi koko maapallon kuulumisia kysellä, riittää kun kysyy naapurilta, perheenjäseneltä ja itseltäkin kannattaa kysyä. Elämä olis paljon mukavampaa jos kylähulluja olisi enemmän.

Lisäksi haastan Torniolaiset yritykset, yhteisöt ja ihmiset ko. perheen avuksi!

Bertalle paljon kaikkea hyvää!

ps. Jos ette halua olla tottelemattomia kansalaisia, niin merkatkaa ylös naapuriapu ja lähettäkää verottajalle viikottain viesti, että autoin naapuria. Ei verottajaltakaan työt loppuis kun tarkistelisi teidän "talkootyötä".

2 kommenttia:

 1. Loistava haaste! Heti lahen mukaan, eli jokaisella Suomen reissulla morjestan jokaista puolituttuakin! :) Ei mut oikeesti, monesti olen sita ihmetellyt etta minne se on tuo yhteisollisyys Suomesta kadonnut. Ennen jos kylaan oli muuttamassa uusi perhe, talo rakennettiin talkoilla. Ei siina kyselty apuja, kun jokainen tuli paikalle pyytamatta ja auttoi minka pystyi. Puhumattakaan kaikesta muusta, pienemmasta naapuriavusta. Toivottavasti tuo itsekkeskeisyyden aika olisi vetelemassa viimeisiaan - eihan yhteiskunta voi tuolla tavoin kovin pitkaan romahtamatta kestaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kylähulluja tarvitaan, että kaikilla olisi mukavampaa.
   Yhteisöllisyys on kielletty, verottaja iskee sinnekkin. Lisäksi nykyään moni rakentaa talon ja myy sen kahden vuoden päästä, niin ihmiset eivät halua sellaista bisnestä auttaa. Tietysti moni rakentaa loppuelämän kodin, mutta ne joutuu kärsimään tuosta bisnesrakentajista.
   Toivon myös, että vääränlainen itsekkyys olisi vetelemässä viimeisiään ja naapureille sanottaisi jo moi.
   Olen itse menossa ensi viikolla Suomeen ja meinaan järkyttää suomalaisia olemalla snadisti amerikkalainen, eli moikkaan lenkkeilijääkin.

   Poista

Kiitos kommentista!