tiistai 6. lokakuuta 2015

Grillipizzaa ja omenan poimintaa

Tänne iski syksy sillain kerralla. Viime keskiviikkona oli vielä 27c ja sunnuntaina kaivoin toppatakit käyttöön. Täkäläinen syksy on mielenkiintoinen. Eteiseen pitäisi mahtua toppavaatteet ja välikausivaatteet, kaikkia niitä tarvitaan.

Lauantaina vierailimme ystäväperheessä ja paistettiin grillipitsaa. Lapsukaiset tekivät omat pitsansa ja hyvin näytti maistuvan. Illalla sytytettiin vielä nuotiokin ja pidettiin kunnon roihua, oli kylmä.

Sunnuntaiaamuna lähdin toisen ystäväni, hänen tyttärensä ja oman tyttäreni kanssa poimimaan omenoita. Täällä omenanpoiminnasta on tehty kunnon bisnes. Omenatilalla on yleensä myös pikkuinen puoti, josta voi ostaa heidän tai lähellä tuotettuja tuotteitam joten aina sinne uppoaa rahaa ja paljon, sillä "kotitekoinen" omenapiirakka on vaan hyvää ja tykkään kannattaa lähibisnestä.
Omenatilalta ostetaan kassi, johon itse kerätään omenat, omenille saattaa jäädä jopa enemmän hintaa kuin kaupasta ostetuille. Lisäksi siellä on tarjolla myös kurpitsoja ja hay ride, eli traktorin perässä on kärry, jossa on heinäpaaleista tehdyt istuimet ja sinne pääsee sitten rundille. Lapsethan rakastaa tällaisia paikkoja. Joissakin tiloilla on myös eläimiä, joita voi syöttää, mutta joutuu itse ostamaan heidän automaateista ruokaa niille eläimille. Ei voi snoa muuta kuin, että erittäin hyvä bisnes, voivat pitää tilojansa auki pitkään. Löysin jopa yhden maatilan, joka rakentaa jouluksi joulumaan, jonne tietysti voi ostaa hyvänhintaiset pääsyliput ja sielläkin varmana myydään jotakin oheiskamaa. Tarkoitus on tänä jouluna käydä sellainen testaamassa.4 kommenttia:

 1. Maatilamatkailua, sitä on jonkin verran Suomeenkin ilmaantunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan siellä maatilamatkailua. Vielä kun ne ymmärtäisi myydä omppuja itsekerättynä ja jouluksi tehdä jotain joulujuttuja. Voi tosin olla, että sitäkin on, mutta en vaan tiedä.

   Poista
 2. Heippa! Minkä päällä paistatte grillipitsaa? Kiva lukea sun juttuja. T. Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsakiven päällä, tuossa on linkki minkälaisesta kivestä on kyse. http://www.amazon.com/Old-Stone-Oven-4467-14-Inch/dp/B0000E1FDA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1444256535&sr=8-1&keywords=pizza+stone
   Luultavasti löytyy suomestakin.

   Poista

Kiitos kommentista!