tiistai 19. tammikuuta 2016

Talvi juttuja

Täällä on nyt talvi pysynyt jopa muutaman päivän ja lisää lunta luvattu viikonlopuksi. Pakkastakin niin paljon, että niveliä särkee.
Eilen oli Martin Luther Kingin päivä ja se on vapaapäivä koulusta, monessa firmassa se on normaali työpäivä, joten mies oli töissä. Minä lähdin sitten lapsien ja ystäväperheen kanssa luistelemaan ulkojäälle. Ulkona oli pikkupakkanen, mutta tuulen puuskat teki siitä hyytävän pakkasen. Optimistina otin itsellenikin luistimet mukaan, mutta kun oli neljät luistimet sitonut ja näpit jo katkeamispisteessä kylmyydestä, niin ei huvittanut omia luistimia jalkaa vetää.
Jänskätin vähän miten nuorimmainen alkaa luistelemaan, kun viime luistelukerta meni ihan totaalisen mönkään ja poika vaan mökötti. Nyt laitoin pojalle luistimet jalkaan ja passitin jäälle. Poika meni varovasti jäälle, nousi jaloilleen ja haparoiden luisteli. Pysyi siis pystyssä ja pääsi eteenpäin, ensi kerralla varmaan voi jo opettaa vähän miten niillä luistimilla potkitaan vauhtia.
Muut pojat pelasivat lätkää vanhalla tyylillä, eli ensi pelattiin kiekkoa ja sitten aloitettiin hakkaaminen ja se oli kuulemma hauskaa.
Ehkäpä ensi kerralla saan jopa itsellleni luistimet jalkaan.
Sunnuntai ilta kello 10 ja poika meni ulos lumitöihin, kolme pipoa päällekäin, ettei tule brain freeze. Mitäpä sitä hanskoilla?

Tässä vielä pelattiin kiekkoa.

Toiseksi vanhin luistimilla.

Toiseksi nuorinkin osasi pelata.

Luistelu päättyi itkuun, sillä luistimet olivat epämukavat.

Prinsessa ja irokeesi oli mukana. 

2 kommenttia:

  1. Ihan näyttää tutulle talviharrastukselle. Siellä samat kujeet kuin täälläkin. :) Meillä tosin nyt niin kylmä, mittari näytti just äsken -26,5C, ettei viiti mennä jäälle. Jospa odottais, että vähän lauhtuis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei onneksi tuollaisiin lukemiin päästä, sillä palelluttaisiin sisällekin tuollaisissa lukemissa. Niin ja täällä on pakko mennä luistelemaan kun sää on sopiva, sillä sää vaihtelee päivittäin hurjasti. Sukset kun vielä saisi, niin pääsisi hiihtämään.

      Poista

Kiitos kommentista!