perjantai 30. lokakuuta 2015

Henki ahtaalla sisäilmaongelmasta

Pitkästä aikaa ehdin istahtamaan alas ja rustaamaan vähän kuulumisia.
Tänne tuli syksy ja hieno väriloisto, tosin se alkaa olla jo ohi. Parissa viikossa vihreät lehdet muuttui värikkäiksi ja sitten tipahti jo maahan, no ei se haittaa sillä rakastan paljaita puita.
Syksyn myötä myös rakennuksissa laitetaan lämmittimet päälle ja ikkunat kiinni ja tietäähän sen mitä siitä seuraa, jos rakennuksessa on myös jonkun sortin sisäilmaongelma. 
Vanhin poika käy viimeistä vuotta yläasteella ja hän nyt on saanut hengitysoireita koulussa, olo on kuulemma kuin puutarhaletkulla kun sen taittaa ja vesi ei pääsekkään enää virtaamaan. Eilen poika oli tajunnut, että hänelle tosiaan tulee hengityskatkoksia koulussa ja ihottumaa. Kotiin tultaessa kertoi siitä heti, että vaihtaessa luokkaa hengitys oli mennyt tosi ahtaalle ja seuraavassa luokassa hän oli mennyt avonaisen ikkunan eteen ja oli sillä tavoin saanut hengityksen kulkemaan. Soitettiin heti asiasta meidän lääkärille ja tänä aamuna poika oli lääkärissä. Lääkäri määräsi astmapiipun ja allergiatesteishin. Saadaan aika allergiatesteihin varmaankin ensi viikolla. Kävin miehen kanssa koululla juttelemassa kuraattorin ja rehtorin kanssa tilanteesta ja he olivat heti yhteistyöhaluisia siirtää poika kotiopetukseen, kunhan saadaan allergiatestit ja lääkärinlausunto. Sovittiin, että poika on nyt kotona allergiatesteihin asti ja sen jälkeen sovitaan jatko. Rehtori meinasi, että hän tarvitsee lääkärinlausunnon, jotta sillä saa opettajat tekemään pojalle tarvittavat opetusmateriaalit. Hyvä niin, ajattelin jo, että jos koulu ei ole yhteistyöhaluinen, siirrän pojan suoriltaan kotikouluun ja tehkööt tehtävät netinvälityksellä. Nyt näyttää siltä, että voi suorittaa koulunsa tuolla ja käy tekemässä kokeet ja esitelmänsä astmapiipun voimin koululla.
Ehdin jo ihmetelläkkin, että miksi poika sairastaa vain viikolla ja viikonloput on terve. Onneksi poika tajusi asian ja saadaan nyt asiaan helpotusta. 
Meidän Halloween hirviöt ;)

Luonnon oma vesivärimaalaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!